Subiect "continuare activitate" Deschis de Nita Eugen la data: 07/22/2021 11:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
continuare activitate
Scris de: Nita Eugen la data: 07/22/2021 11:55am
Gen:masculin
Data nasterii:02 ianuarie 1957
Stagiul de cotizare:nu-l cunosc
Alte date:
Intrebare:Pentru a depune documentele pentru pensionare, se inchide contractul de munca existent, in cazul unei firme private. Este posibil sa se deschida un nou contract de munca pe aceeasi firma in perioada de pana la momentul primirii deciziei de pensionare?
Re: continuare activitate
Scris de: la pensie la data: 07/22/2021 2:27pm
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 ianuarie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani daca aveti realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La depunererea dosarului de pensie pentru limita de varsta nu este obligator sa inceteze contractul de munca. Acesta poate continua pana la primirea deciziei de pensionare., dupa care cu acordul angajatorului se poate inceta de drept vechiul contract de munca si intocmi un nou contract de munca cumuland pensia cu salariu
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, daca aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
La depunererea dosarului de pensie anticipata partiala nu este obligator sa inceteze contractul de munca si acesta poate continua pana la primirea deciziei de pensionare, cand pentru intrarea in plata a pensiei anticipate partiale trebuie incetat contractul de munca si depusa dovada incetarii activitatii la Casa de pensii teritoriale. Pensia anticipata partiala nu poate fi cumulata cu salariu pe un nou contract de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1