Subiect "decizie pensie" Deschis de MARIANA la data: 08/02/2021 9:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie pensie
Scris de: MARIANA la data: 08/02/2021 9:43am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: decizie pensie
Scris de: MARIANA la data: 08/02/2021 9:46am
MARIANA :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua , eu am decizie pentru pensie anticipata din aprilie 2020, dar nu este pusa pe rol pentru ca nu am intrerupt activitatea . Fiind destul de sceptica in calculul acesteia , intrebarea mea este unde as putea apela pentru a fi sigura pe cuantumul pensiei care a reeiesit din calculul celor de la casa de pensii ? Multumesc anticipat !
Re: decizie pensie
Scris de: la pensie la data: 08/02/2021 7:38pm
Pe acest site am pus la dispozitie, celor care doresc si care au datele necesare, un program de calcul pensie care poate fi folosit gratuit.
Pentru a accesa acest program faceti click pe butonul "Logare" care se afla pe aceasta pagina in dreapta sus dupa care urmati instructiunile date.
Daca aveti dificultati in utilizarea programului reveniti si cereti ajutorul.
Daca la decizia de pensionare anticipata vi s-a dat si un buletin de calcul, cu sumele care trebuie introduse in program analizati-l mai intai dupa care introduceti datele in programul de calcul.
Re: decizie pensie
Scris de: MARIANA la data: 08/03/2021 8:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc frumos
Re: decizie pensie
Scris de: MARIANA la data: 08/05/2021 7:22pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Am introdus datele in programul dvs si mi-a iesit o difereenta de 240 lei in plus fata de decizie , dar ma gandesc ca poate am introdus ceva gresit. Aveti posibilitatea sa verificati daca este bine ? Stiu ca la calculul pensiei se iau doar contractele cu norma intreaga ,dar am avut cateva contracte cu timp partial si la care s-au oprit si virat toate darile catre stat. De ce nu se iau in calcul si acestea ?
Multumesc frumos pentru tot , si mai ales pentru acest program de calcul , care m-a ajutat foarte tare !
Re: decizie pensie
Scris de: la pensie la data: 08/06/2021 4:22pm
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si nu avem informatiile necesare sa analizam cauzele acestei diferente.
Presupunem totusi ca dv la analiza comparativa intre cele doua valori nu ati tinut cont ca programul nostru nu calculeaza si diminuarea pensiei anticipate partiale care la datele dv ar trebui sa fie de 12,6 % adica la valoarea pensiei dv reprezinta 297 lei. Deci ar ramane o diferenta de -57 lei care dupa opinia noastra nu este exagerata.
Daca presupunerea noastra este gresita reveniti cu informatii suplimentare cum ar fi unde se afla sumele introduse de dv: carnet de munca, adeverinte sau buletinul de calcul al pensiei.
Sumele castigate pe contracte cu timp partial se iau in calculul pensie in perioada inainte de aprilie 2001 daca prezentati adeverinta iar daca este dupa aceasta data fara a mai prezenta adeverinta.
Re: decizie pensie
Scris de: MARIANA la data: 08/09/2021 6:56am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc frumos pentru raspuns si ajutor ! Eu n-am folosit reducerea pentru ca m-am raportat doar la pensia totala . Pensia anticipata a iesit prin decizie si mai mica .In calculul din programul dvs , nu am introdus niciun contract cu timp partial. Acest lucru n-am inteles trebuia sau nu sa introduc si contractele acestea ? Multumesc
Re: decizie pensie
Scris de: la pensie la data: 08/09/2021 12:44pm
Repetam sumele castigate pe contracte cu timp partial, incheiate cu alt angajator, se iau in calculul pensiei inainte de aprilie 2001, daca prezentati adeverinte cu aceste sume. Adeverintele se elibereaza de catre angajatori si trebuie safie precizat ca s-a platit CAS pentru acestea.
Nu ati precizat de unde ati luat sumele introduse in programul de calcul pensii : carnet de munca, adeverinte sau buletinul de calcul al pensiei.
O posibila eroare poate fi aceea ca incepand cu o anumita data dupa septembrie 1992 sporurile cu caracter permanent au fost incluse in salariile inscrise in carnetul de munca si daca dv ati introdus salariile din carnetul de munca si sporurile separat ati introdus de doua ori sporurile.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1