Subiect "Suspendare pensie anticipat" Deschis de Maria Stanciu la data: 10/12/2021 3:12pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Suspendare pensie anticipat
Scris de: Maria Stanciu la data: 10/12/2021 3:12pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua Vă rog sa mă ajutați cu un raspuns pentru o persoana aflata in pensie anticipata din 2020 care lucreaza in Spania cand s-a pensionat a intrebat la casa de pensii daca poate lucra raspunsul a fost ca poate lucra pentru-ca nu este asigurata in sistemul national . Acum am vazut pe site de la CNPP urmatorul text la conditii de suspendare :”pensionarul şi-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat, cu care România a încheiat convenţie de reciprocitate în domeniul asigurărilor sociale, dacă potrivit prevederilor acesteia pensia se plăteşte de către celălalt stat;” deci poate lucra sau trebuie sa renunte la serviciu ( sau sa suspende pensia)? Mulțumesc mult pentru raspuns !
Re: Suspendare pensie anticipat
Scris de: la pensie la data: 10/13/2021 2:31am
Prevederea respectiva este cea de la art 114 alin (1) litera a) din legea pensiilor 263/2010 si nu se refera la cazul prezentat de dv daca aceasta persoana primeste pensia de la Casa de pensii din Romania, la domiciliul din Romania.
Aceasta prevedere se refera la cei care si-au stabilit domiciliul in alt stat cu care Romania are incheiat acord bilateral si cere ca pensia sa fie platita de statul in care si-a stabilit domiciliul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1