Subiect "iesire la pensie anticipat" Deschis de Dima N. Aurel la data: 07/07/2009 8:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
iesire la pensie anticipat
Scris de: Dima N. Aurel la data: 07/07/2009 8:06am
Gen:M
Data nasterii:03.09.1951
Stagiul de cotizare:
Alte date:stagiu militar, data inceperii activitatii 25.05.1970 - in prezent angajat
Intrebare:unde se pot gasii toate informatiile, si punctajele pentru stagiul militar si calcularea pensiei anticipate?
Re: iesire la pensie anticipat
Scris de: la pensie la data: 07/07/2009 2:08pm
Ne pare rau sa va spunem adevarul pur. Informatiile care va intereseaza nu sunt concentrate intr-un singur loc si exact cele care va intereseaza. Ele se afla raspandite in toata legislatia din domeniu.
Din aceasta cauza este indicat sa va precizati intrebarea punctual iar noi va raspundem.
Putem sintetiza raspunsul nostru astfel:
Punctajul pe perioada stagiului militar in cazul dv, efectuat inainte de 1 aprilie 2001, se calculeaza asemanator unui salariat care pe acea perioada a avut salariul minim pe economie. Acest punctaj poate fi calculat cu programul “Calcul pensie” de pe site-ul nostru selectand pe aceasta perioada codul “S” fara a completa nimic in coloana salariului.
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 03 septembrie 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Puteti cere pensie anticipata partiala cu o anticipare de 5 ani fata de 03 septembrie 2016 adica dupa 03 septembrie 2011, indeplinind si conditia ca la data pensionarii sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 35 ani.
Pensia anticipata partiala se diminuiaza cu un procent ce depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani cu care stagiul dv de cotizare depaseste stagiul complet de cotizare la data pensionarii.
Calculul pensiei anticipate partiale se face calculand mai intai pensia la limita de varsta pe care o puteti face tot cu programul calcul pensie. In acest caz trebuie sa cititi pe forum “Erori comise la utilizarea programului” si “Sporul de vechime”
Dupa ce ati calculat pensia la limita de varsta determinati procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale cu programul de pe site-ul nostru accesibil de pe pagina principala facand click pe “Pensia anticipata partiala”
Aplicand procentul de diminuare pensiei la limita de varsta obtineti pensia anticipata partiala.
Analizati cu atentie cele spuse de noi si reveniti cu intrebari punctuale nu cu generalitati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1