Subiect "perioada lucrata in strainatate" Deschis de Gabriel Diamandopol la data: 01/06/2022 8:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
perioada lucrata in strainatate
Scris de: Gabriel Diamandopol la data: 01/06/2022 8:37am
Gen:M
Data nasterii:23.03.1962
Stagiul de cotizare:34 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:Pentru o perioada lucrata in strainatate (<1 an) si documentata doresc sa stiu daca aceasta este luata in considerare la calculul stagiului pentru pensionarea anticipata partial. Aditional, as dori sa stiu daca drepturile banesti aferente se iau in considerare la calculul pensiei. Multumesc
Re: perioada lucrata in strainatate
Scris de: la pensie la data: 01/06/2022 11:28am
Perioada de cotizare lucrata in strainatate se ia in calculul stagiului de cotizare necesar deschiderii dreptului la pensie anticipata partial, in Romania, daca este mentionat acest drept in acordul bilateral din domeniul asigurarilor sociale incheiat de Romania cu acea tara. Daca specificati acea tara va puteam preciza. Stagiul de cotizare lucrat in tarile din Uniunea Europeana este luat in calculul stagiului de cotizare care deschide dreptul la pensie anticipata partiala in Romania.
Sumele pentru care ati cotizat in strainatate nu se iau in calculul pensiei din Romania, insa la depunerea dosarului de pensie la Casa de pensii din Romania cereti informatii privind modalitatea de a beneficia de aceste drepturi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1