Subiect "Amanare punere in plata pensie anticipata partial" Deschis de Feraru Carmen Doina la data: 07/14/2022 10:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Amanare punere in plata pensie anticipata partial
Scris de: Feraru Carmen Doina la data: 07/14/2022 10:31am
Gen:feminin
Data nasterii:21.05.2022
Stagiul de cotizare: 38 ani
Alte date:
Intrebare: Am primit decizia de pensionare anticipata partial cu data de 23.06.2022, insa as vrea sa stiu daca legea imi permite sa continui sa lucrez fara a pune in plata pensia, in asa fel incat decizia emisa sa nu fie anulata pentru neincetarea contractului de munca in baza caruia imi desfasor activitatea.
Ce presupune aceasta amanare a punerii in plata a pensiei?
Decizia a fost emisa extrem de repede, iar activitatea mea trebuie preluata de o alta persoana care trebuie initiata pe acest post.Poate altcineva in afara de mine sa anuleze aceasta decizie din motivul neincetarii contractului meu de munca? Va multumesc,
Re: Amanare punere in plata pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 07/14/2022 11:57am
Data nasterii este gresita dar nu are nicio relevanta in raspunsul la intrebarea dv.
Nu va faceti griji.
Pensia anticipata partiala se acorda de la data depunerii dosarului insa se pune in plata numai de la data depunerii dovezii de incetare a activitatii, care poate fi facuta peste cateva luni sau peste ani.
Pe perioada pana la depunerea dovezii de incetare a activitatii pensia se considera suspendata insa chiar suspendata fiind valoarea ei va creste odata cu cresterea valorii punctului de pensie.
Re: Amanare punere in plata pensie anticipata partial
Scris de: Feraru Carmen la data: 07/14/2022 4:15pm
Gen:feminin
Data nasterii:22.05 1964
Stagiul de cotizare:38
Alte date:
Intrebare:
As vrea sa va multumesc, inca o intrebare as mai avea, societatea unde lucrez in prezent are obligatia de a-mi desface contractul de munca automat,in baza adresei primita de la Casa de Pensii, eu am obligatia sa informez societatea despre decizia de pensionare? Eu am inteles dinraspunsul dv ca odata emisa, decizia de pensionare ramane definitiva pana cand eu cer incetarea si o duc la casa de pensii. Multumesc de ajutor.
Re: Amanare punere in plata pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 07/14/2022 6:10pm
Conform codului muncii, legea 53/2003 actualizata (art 56 alin 1 litera c) contractul individual de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie anticipata partiala.
Nu este necesar sa informati dv angajatorul de primirea deciziei de pensionare pentruca dupa ultimile modificari ale legislatiei aceasta informare o face Casa de pensii.
Incetarea de drept a contractului de munca nu inseamna obligatoriu incetarea activitatii pentruca, de comun acord angajator angajat, dupa incetarea de drept a vechiului contract de munca se poate incheia un alt contract de munca.
Re: Amanare punere in plata pensie anticipata partial
Scris de: FERARU CARMEN DOINA la data: 07/15/2022 8:26am
Gen:FEMININ
Data nasterii:21.05.1964
Stagiul de cotizare:38
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,eu am decizie de pensionare anticipata partial si stiam ca nu pot obtine venituri din salarii daca comunic incetare contractului de munca ca urmare a emiterii deciziei de pensionare.
Ma iertati ca insist dar as vrea sa fiu in conformitate cu legea.
Eu daca incetez contractul si depun incetarea la casa de pensii nu mai pot avea un contract cu venit din salarii.
Ma puteti lamuri? Multumesc,
Re: Amanare punere in plata pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 07/15/2022 10:38am
Mai precis pensia anticipata partiala nu poate fi cumulata cu venituri din salarii pe contract de munca. Adica dupa depunerea dovezii de incetare a activitatii pensia se pune in plata si daca dupa aceea va angajati din nou cu contract de munca pensia se suspenda pe perioada cat lucrati cu contract de munca, dupa care pentruca pensia sa fie pusa din nou in plata trebuie sa depuneti o noua dovada a incetarii activitatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1