Subiect "vechime minima" Deschis de adriana eftimescu la data: 08/18/2022 9:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vechime minima
Scris de: adriana eftimescu la data: 08/18/2022 9:25am
Gen:f
Data nasterii: septembrie 1960
Stagiul de cotizare: 166 luni
Alte date:
Intrebare: dupa introducerea datelor in tabelul de calcul al pensiei am primit rezultatul de: stagiul minim 178 luni (nu 180 care inseamna 15 ani) si estimare pensie 562 ron, deci imi lipsesc 12 luni pe care ar trebui sa le cumpar ca sa ma calific pentru pensie. am un total de 5 ani facultate si 8 ani si 10 luni lucrati in grupa 1. Ati putea verifica daca cifrele sint corecte? sper ca datele s-au salvat. multumesc
Re: vechime minima
Scris de: la pensie la data: 08/18/2022 12:51pm
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si aparent situatia este cea prezentata de dv insa completarea datelor din program este gresita si nu putem trage o concluzie corecta avand ca baza aceste date.
Daca datele corecte privind stagiul de cotizare sunt :
-5 ani facultate urmata la zi, absolvita cu diploma care se asimileaza cu stagiu de cotizare
- 8 ani si 10 luni lucrati in grupa I de munca
atunci aveti realizat stagiul minim de cotizare deoarece la acest stagiu se adauga 4 ani stagiu de cotizare suplimentar de care beneficiati pentru stagiului de cotizare de 8 ani intregi lucrat in grupa I de munca.
Deci realizati un stagiu de cotizare total de 17 ani si 10 luni si aveti dreptul sa va pensionati imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Semnul de intrebare in cazul dv este stagiul de cotizare de 8 ani si 10 luni pe care spuneti ca l-ati lucrat in grupa I de munca deoarece aceasta perioada in programul de calcul se ia in calcul deoarece pe aceasta perioada ati selectat codul "L", adica perioada in care ati primit salariu lunar dar in program ati introdus salarii lunare numai cateva luni pe an.
Deci mai intai clarificati care este situatia acestei perioade si daca introduceti salarii lunare pe toata perioada lucrata se modifica si valoarea pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1