Subiect "Pensia de invaliditate /Pensia pentru limita de vârstâ" Deschis de Emil Pogonici la data: 08/27/2022 10:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensia de invaliditate /Pensia pentru limita de vârstâ
Scris de: Emil Pogonici la data: 08/27/2022 10:55am
Gen:M
Data nasterii:04.10.1960
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:12ani gr a doua
Intrebare:Buna ziua! Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta se face prin aplicarea valorii punctului de pensie din anul cand am primit decizia pentru pensia de invalidate,adica 2016 ,sau din anul in care ne aflam in prezent , 2022? As vrea sa mai situ daca este obligatorie pentru casa de pensii, pastrarea in plata a cuantumul mai favorabilla trecerea de la o categorie de pensie la alta Va multumesc !
Re: Pensia de invaliditate /Pensia pentru limita de vârstâ
Scris de: la pensie la data: 08/27/2022 2:01pm
La trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta se aplica valoarea punctului de pensie din luna in care se face plata pensiei, Deci daca plata pensiei se face in acest an, indiferent ca aceasta este de invaliditate sau pentru limita de varsta, se aplica valoarea punctului de pensie din 2022 de 1586 lei
La trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta pensia se recalculeaza si daca, prin recalculare, rezulta o pensie mai mica se mentine cuantumul avantajos. Insa trebuie sa retineti ca se mentine valoarea pensiei nu punctajul pensiei. Aceasta inseamna ca valoarea pensiei ramane constanta, chiar daca valoarea punctului de pensie creste, pana cand punctajul pensiei pentru limita de varsta (mai mic) inmultit cu o noua valoare a punctului de pensie depaseste valoarea pensiei platita.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1