Subiect "pensie" Deschis de maria la data: 08/06/2009 8:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: maria la data: 08/06/2009 8:48am
Gen:F
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:20
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,as vrea sa stiu daca mai pot face ceva in legatura cu pensia mea de inv. ,in anul 1994 am fost diagnostica cu leucemie si am fost pensionata, in momentul de fata comisia de expertiza medicala mi-a refuzat dosatul spunandu-mi ca boala nu se mai incadreeaza in grad de invaliditate, eu ce pot sa fac daca dr. de specilitate din spitalul Fundeni unde sunt in evidenta imi recomanda "contraindicata eforturi fizice, mediu toxic, expuneri la intemperi etc."vreau sa stiu unde ma pot adresa pentru o contestatie in ceea ce priveste respingerea dosarului de revieia anuala.
Va multumesc anticipat pentru sprijin.
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 08/07/2009 7:56am
Din pacate noi nu putem sa va indicam decat modul de contestare a deciziei comisiei de expertiza medicala prevazuta in Ordinul 340/2001 si anume :

III. Referitor la contestarea deciziei medicale
36. Deciziile medicale emise pentru cazurile noi sau cele revizuite de către medicii experţi ai asigurărilor sociale de la cabinetele de expertiza medicală şi recuperare a capacităţii de munca teritoriale pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la oficiile de expertiza medicală şi recuperare a capacităţii de munca judeţene sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
Pot face obiectul contestaţiei gradul de invaliditate acordat, cauza invaliditatii, data ivirii invaliditatii şi valabilitatea deciziei emise de cabinetul de expertiza medicală şi recuperare a capacităţii de munca.
Contestaţia se depune la cabinetul de expertiza medicală şi recuperare a capacităţii de munca, care a făcut expertizarea sau revizuirea medicală; acestea au obligaţia de a înainta cererea în termen de 10 zile de la data înregistrării, împreună cu dosarul medical oficiului de expertiza medicală şi recuperare a capacităţii de munca judeţean/al sectoarelor municipiului Bucureşti.
Medicii experţi ai asigurărilor sociale de la oficiile de expertiza medicală şi recuperare a capacităţii de munca judeţene/ale sectoarelor municipiului Bucureşti rezolva contestaţia în termen de 30 de zile de la data înregistrării acesteia

Daca nu sunteti multumita nici de acest mod de rezolvare va mai ramane deschiderea unei actiuni in justitie la Tribunalul Judetean sau de Sector.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1