Subiect "Recalculare pensie" Deschis de Alina la data: 02/08/2024 8:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie
Scris de: Alina la data: 02/08/2024 8:42am
Gen:feminin
Data nasterii:08.08.1966
Stagiul de cotizare:
Alte date:M-am angajat în februarie 1992 și am ieșit la pensie de invaliditate de grd.2 in aprilie 2022. Am lucrat 7 ani in gr.1 de munca,din aceasta cauză mi-a crescut nr.total de puncte folosit la calculul pensiei.

Intrebare:In noua lege a pensiilor se mai ține cont de punctele suplimentare pentru grupele de muncă? La calculul punctelor de stabilitate se iau în calcul la vechime și anii de concediu medical?Va mulțumesc frumos!
Re: Recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 02/08/2024 12:17pm
Intrebarea este confuza in privinta anilor de concediu medical, fie ca va referiti la zile/luni de concediu medical fie la ani de pensie de invaliditate.
La prima intrebare raspunsul este afirmativ legea noua a pensiilor ia in calculul valorii pensiilor punctele suplimentare pentru stagiile lucrate in grupele de munca.
In privinta concediilor medicale, acestea se iau in calculul punctelor de stabilitate daca in aceasta perioada s-a platit contributie de asigurari sociale.
Daca va referiti la anii de pensie de invaliditate acestea nu se iau in calculul punctelor de stabilitate.
Asteptam mai multe precizari in privinta calculului punctelor de stabilitate de la Normelor de aplicare ale noii legi a pensiilor care urmeaza sa fie date publicitatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1