Subiect "Recalculare pensie la limita de varsta" Deschis de PATRASCU GHEORGHE la data: 05/02/2025 11:21pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie la limita de varsta
Scris de: PATRASCU GHEORGHE la data: 05/02/2025 11:21pm
Gen:masculin
Data nasterii:01.07.1960
Stagiul de cotizare:35 ani, 10 luni la 01.07.2023
Alte date:
Intrebare:Am iesit la pensie anticipat cu 2 ani inainte de implinirea varstei de 65 de ani, fara penalizare deoarece locuiesc in Braila. Am acumulat un total de 51.0096 puncte. Ulterior pensionarii am activat pe baza de contract de mandat si am cotizat cam 0,5 puncte anual. Avand in vedere ca am efectuat stagiul militar 9 luni si am absolvit o facultate la zi timp de 5 ani si luand in calcul 0,5 puncte anuale cotizate 2 ani pe contract de mandat, as dori sa stiu care va fi valoarea pensiei la implinirea varstei de 65 de ani. Mai trebuie sa depun ceva documente la CNPP sau recalcularea se face automat? Multumesc!
Re: Recalculare pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 05/05/2025 3:13am
La varsta standard de pensionare de 65 ani pensia dv se recalculeaza din oficiu (fara cerere) adaugandu-se punctele pentru perioada stagiului militar, a facultatii si perioada contributiva de doi ani.
Pentru a va putea face calculul punctelor pentru perioada stagiului militar si a facultatii este necesar sa precizati perioadele calendaristice ale celor doua stagii asimilate.
Pentru aceasta recalculare nu trebuie sa depuneti acte suplimentare daca la depunerea dosarului pentru pensie anticipata ati depus actele doveditoare pentru stagiu militar si facultate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1