Subiect "Pensie limita de varsta" Deschis de Daniela V. la data: 05/07/2025 2:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de varsta
Scris de: Daniela V. la data: 05/07/2025 2:04am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:Facultate 4 ani, 2 copii
Intrebare:
Doresc sa depun dosarul de pensionare la 1 septembrie, când voi avea 39 de ani contributivi.
As avea rugămintea sa îmi răspundeți la următoarele întrebări:
1.Pot sa depun la dosar doar copii după diploma și foaia matricola , sau este obligatoriu adeverință?Precizez ca am făcut facultatea la zi, însă nu este specificat acest lucru pe cele 2 documente, deși, la timpul respectiv, nu era altă formă de invatamant(am terminat în 1986).
2.Se va considera ca am 43 de ani vechime sau 39?
Va mulțumesc frumos!
Re: Pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 05/07/2025 4:18am
Nu avem datele necesare, din punct de vedere a varstei, sa confirmam dreptul dv de a cere pensie pentru limita de varsta in data de 01 septembrie 2025, dar va vom raspunde la intrebarile dv.
La dosarul pentru pensie pentru limita de varsta puteti depune numai diploma si foaia matricola (original si copie). Dupa verificare vi se vor inapoia originalele.
Faptul ca ati urmat cursurile de zi ale facultatii trebuie sa fie consemnat in foaia matricola.
2 Daca la depunerea dosarului de pensie veti avea stagiul de cotizare contributiv de 39 ani si stagiu de cotizare asimilat (facultate urmata la zi) 4 ani indepliniti conditia de stagiu de cotizare pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica stagiul complet de cotizare contributiv depasit cu minim 5 ani, depasire compusa din stagiu de cotizare contributiv si stagiu de cotizare asimilat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1