Subiect "ultima zi de lucru" Deschis de Stoian Gheorghe la data: 08/11/2008 2:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
ultima zi de lucru
Scris de: Stoian Gheorghe la data: 08/11/2008 2:24am
Buna ziua,
Daca indeplinesc cerintele pentru iesirea la pensie pentru limita de varsta si imi depun cererea (in care precizez ca vreau sa ies la pensie incepand cu data de 15 august), pot ca pe data de 18 august sa nu ma mai prezint la serviciu? Sunt obligat sa mai stau un anumit numar de zile ... ? (Vreau sa imi astept Decizia, in liniste, la casa mea :))
Va multumesc pentru intelegere si v-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde (pe adresa de e-mail) in timp util.
Cu consideratie,
Stoian Gheorghe - Ploiesti
Re: ultima zi de lucru
Scris de: la pensie la data: 08/11/2008 3:14am
Legea 19/2000 in art.83 prevede: “(1) Drepturile de pensie pentru limita de varsta se acorda si se platesc de la data indeplinirii conditiilor de pensionare, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la aceasta data”.
Deci logica dv este corecta in conditii normale cand totul este in regula. Fara a intra in detalii va marturisim ca multi pensionari ne comunica fie nerecunoasterea de catre Casa de Pensii a unor acte pe care ei le socoteau corecte care pot modifica data pensionarii fie intarzieri in calculul pensiei peste termenul legal. Din aceste motive legea prevede posibilitatea continuarii activitatii pana la aparitia deciziei de pensionare. Daca sunteti constient de aceste riscuri si vi le asumati puteti inceta lucru si astepta linistit pensia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
 
 123