Subiect "Cum pot afla daca angajatorul a platit CAS" Deschis de Ileana Chindea la data: 08/18/2008 10:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cum pot afla daca angajatorul a platit CAS
Scris de: Ileana Chindea la data: 08/18/2008 10:46am
Gen:F
Data nasterii: 10-05-1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Pe buletinul de calcul al pensie, sunt 3 luni, din cursul anului 2001, in care nu mi s-a luat in calcul tot salariul. Am fost la casa de pensii, si acestia au motivat ca in respectivele luni angajatorul nu ar fi platit CAS-ul.

Intrebare:
Cum pot afla daca angajatorul a platit CAS-ul?
Daca angajatorul nu a platit CAS cum se calculeaza punctul lunar de pensie al unui angajat?
Re: Cum pot afla daca angajatorul a platit CAS
Scris de: la pensie la data: 08/18/2008 1:59pm
Nu putem sa va raspundem la obiect la intrebarile dv care sunt generale si conduc la concluzii gresite. Spuneti ca in 3 luni din anul 2001 nu vi s-a calculat tot salariul. Care sunt aceste luni ? Daca acestea sunt ianuarie- martie intra in incidenta legii vechi a pensiilor 3/1977 pentru care plata contributiilor de asigurari sociale a fost diferita fata de lunile dupa aprilie cand a intrat in vigoare noua lege a pensiilor 19/2000.
In aceasta perioada ati primit de la angajator fluturasi cu componentele salariului si a contributiilor pentru pensia suplimentara pana in martie 2001 si CAS dupa aprilie 2001. Verificati daca sumele pentru care ati platit aceste contributii corespund cu sumele luate in calcul la pensie.
Sugerati ca angajatorul nu a platit CAS. Nu este posibil sa fie platit CAS numai pentru o parte a castigului si pentru alta nu, decat daca prevederile legale de atunci prevedeau sa nu fie platit CAS pentru anumite componente ale castigului.
Puteti afla daca angajatorul a platit corect CAS adresandu-va acestuia si daca nu raspunde adresati-va in justitie dar numai daca sunteti documentata cu ce trebuia platit.
In legislatie nu este prevazut decat cazul in care angajatorul nu plateste CAS si este obligat sa plateasca penalitati nu sa micsoreze castigul luat in calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
 
 123