Subiect "Decizie recalculare: Nr puncte eronat la data 31/12/2024" Deschis de Vio la data: 08/26/2024 10:50am
Pagina curenta: 1 din 2 Mergi la pagina: 1 2
Decizie recalculare: Nr puncte eronat la data 31/12/2024
Scris de: Vio la data: 08/26/2024 10:50am
Gen:F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:pensie de invaliditate gr 3 din sept 2028
Intrebare:Decizia de recalculare evidențiază “suma punctajelor anuale realizate de titular la data de 31.08.2024 ca fiind exact suma punctajelor din decizia de invaliditate de acum 6 ani, din sept 2018. De la ieșirea la pensie de invaliditate am lucrez cu timp parțial de 4 ore pe zi, plătind toate taxele salariale, adică inclusiv caș, deci am acuculat între ttimp un nr de puncte, față de sept 2018. De ce nu au scris ca este punctajul la data ieșirii la pensie? Cum să înghețe punctajul din 2018 și să zică ca e la 31.12.2024? Ce mă sfătuiți să fac? Trebuie cumva sa contest decizia de recalculare pentru ca au scris nr total la 31/08/2024, dar punctele sunt cele de la 1.09.2018? Dacă nu fac contestație la Tribunal, există riscul să pierd și punctele acumulate și pentru care am contribuit ulterior ieșirii la pensie invaliditate gr3, alături de faptul ca legea deja anulează anii lucrati ulterior pensionarii neacordand acele puncte de stabilitate?
Re: Decizie recalculare: Nr puncte eronat la data 31/12/2024
Scris de: Vio la data: 08/26/2024 10:52am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:am vrut sa scriu ca am pensie de invaliditate din sept 2018 și am tastat eronat 2028… scuze
Scris de: Vio la data: 08/26/2024 11:00am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:repet întrebarea cu datele corectate:
invaliditate gr 3 din sept 2018
Intrebare:Decizia de recalculare evidențiază “suma punctajelor anuale realizate de titular la data de 31.08.2024” ca fiind exact suma punctajelor din decizia de invaliditate de acum 6 ani, din sept 2018. De la ieșirea la pensie de invaliditate am continuat să lucrez cu timp parțial de 4 ore pe zi, plătind toate taxele salariale, adică inclusiv CAȘ, deci acumulat între ttimp un nr de puncte, existent în fișa mea din con CNPP, față de sept 2018. De ce nu au scris ca este punctajul la data ieșirii la pensie, dacă așa e? Cum să înghețe punctajul din sept 2018 și să zică ca este la 31.08.2024, când nu a fost actualizat și e cel de acum 6 ani? Ce mă sfătuiți să fac? Trebuie cumva sa contest decizia de recalculare pentru ca au scris nr total la 31/08/2024, dar punctele sunt cele de la 1.09.2018? Dacă nu fac contestație la Tribunal, există riscul să pierd și punctele acumulate și pentru care am contribuit ulterior ieșirii la pensie invaliditate gr3 (6 ani de zile munciți și contributivi) alături de faptul ca legea deja anulează anii lucrati ulterior pensionarii neacordand acele puncte de stabilitate?
Scris de: Constanta la data: 08/26/2024 11:37am
Vio :
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Intrebare:Decizia de recalculare evidențiază “suma punctajelor anuale realizate de titular la data de 31.08.2024 ca fiind exact suma punctajelor din decizia de invaliditate de acum 6 ani, din sept 2018. De la ieșirea la pensie de invaliditate am lucrez cu timp parțial de 4 ore pe zi, plătind toate taxele salariale, adică inclusiv caș, deci am acuculat între ttimp un nr de puncte, față de sept 2018. De ce nu au scris ca este punctajul la data ieșirii la pensie? Cum să înghețe punctajul din 2018 și să zică ca e la 31.12.2024? Ce mă sfătuiți să fac? Trebuie cumva sa contest decizia de recalculare pentru ca au scris nr total la 31/08/2024, dar punctele sunt cele de la 1.09.2018? Dacă nu fac contestație la Tribunal, există riscul să pierd și punctele acumulate și pentru care am contribuit ulterior ieșirii la pensie invaliditate gr3, alături de faptul ca legea deja anulează anii lucrati ulterior pensionarii neacordand acele puncte de stabilitate?

Contestație.

Inițial la casa de pensii, ulterior, în termenul celor 45 de zile de la primirea deciziei, în instanță.

Dacă între timp se rezolvă de casa de pensii problema, ceea ce nu cred, retrageți acțiunea.

ÎNTRUCÂT SUNT PROBLEME MARI CU ANUMITE SITUAȚII ÎN NOUA LEGE, ÎN CAZUL ÎN CARE DEJA AVEȚI PE ROL SPEȚA ASUPRA CĂREIA SE VA PRONUNȚA CCR, SOLUȚIA VA FI OBLIGATORIE PENTRU TOATE INSTANȚELE ȘI PROCESELE AFLATE PE ROL.
Scris de: GicaH la data: 08/26/2024 11:42am
Vio :
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:

Punctele pentru perioada de după pensionare, probabil gr.3, le primești doar facă d cerere de recalculare, pe care ai voie, conform legii, să o faci doar o data pe an..... Nu știu de ce nu ai făcut-o timp de 6 ani....
Degeaba faci contestație în sensul acesta, poate pentru alt motiv.
Scris de: GicaH la data: 08/26/2024 11:46am
GicaH :
Vio :
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:

Punctele pentru perioada de după pensionare, probabil gr.3, le primești doar facă d cerere de recalculare, pe care ai voie, conform legii, să o faci doar o data pe an..... Nu știu de ce nu ai făcut-o timp de 6 ani....
Degeaba faci contestație în sensul acesta, poate pentru alt motiv.

Îți recomand să faci cererea acum, că sa îți calculeze pe legea 263/2010 și în 45 zile vei primi încă o decizie de recalculare.
Am văzut și la RTV multi discutând/bârfind ca la colțul blocului/străzii.
Scris de: Constanta la data: 08/26/2024 11:48am
In opinia mea în cazul persoanelor care au desfășurat activitate după ieșirea la pensie de invaliditate, să depună o cerere de recalculare a pensiei potrivit legii 263/2010 până pe 31 august în temeiul art. 107 alin.(3) și să solicite adăugarea stagiului asimilat aferent pensiei cât și a stagiilor contributive, deoarece de la 1 septembrie veniturile și stagiile obținute atât anterior cât și ulterior datei de 1 septembrie, aferente pensiei de invaliditate , nu se vor mai lua în calcul la stabilirea pensiei de limită de vârstă.

Or,fiind pensionat în baza unei legi, dreptul de înlocuire al veniturilor ca urmare a scăderii capacității de muncă, obținut prin pensia de invaliditate, este anulat de o nouă lege.
Ceea ce se asimilează cu punctajul "bătut în cuie" care rămâne pe decizie ca drept obținut.

Situația este asemănătoare cu a grupelor.
Scris de: GicaH la data: 08/26/2024 11:54am
Constanta :
In opinia mea în cazul persoanelor care au desfășurat activitate după ieșirea la pensie de invaliditate, să depună o cerere de recalculare a pensiei potrivit legii 263/2010 până pe 31 august în temeiul art. 107 alin.(3) și să solicite adăugarea stagiului asimilat aferent pensiei cât și a stagiilor contributive, deoarece de la 1 septembrie veniturile și stagiile obținute atât anterior cât și ulterior datei de 1 septembrie, aferente pensiei de invaliditate , nu se vor mai lua în calcul la stabilirea pensiei de limită de vârstă.

Or,fiind pensionat în baza unei legi, dreptul de înlocuire al veniturilor ca urmare a scăderii capacității de muncă, obținut prin pensia de invaliditate, este anulat de o nouă lege.
Ceea ce se asimilează cu punctajul "bătut în cuie" care rămâne pe decizie ca drept obținut.

Situația este asemănătoare cu a grupelor.

Culmea este că în nouă lege scrie că poți lucra cu contract de munca chiar cu gradele 3, 2 sau 1 de pensie invaliditate.
Scris de: Vio la data: 08/26/2024 1:25pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Mulțumesc mult pentru răspuns, atât dlui GicaH, cât și dnei Constanța. Nu am făcut cerere de recalculare, deoarece am întrebat și la casa de pensii, e adevărat ca la ghișeu, dar și pe acest forum și mi s- a spus ca art 107 alin 3 nu este valabil pentru pensia de invaliditate, ci doar pentru pensia de limita de vârstă. Caut răspunsul și o să-l postez aici.
Dar, acum mă îngrijorează și mai tare ca au scris nr punctelor din decizia veche, zicând ca sunt de la 31/08/2024 și aveți dreptate ca trebuie sa fac ceva, neapărat. Cred ca e inutil sa merg pe la casa de pensii, mai bine fac cerere recalculare pe legea 263 cum zice dnă Constanta, dar și acțiune, pentru ca nr de puncte nu e cel corect la 31/08/2024.
Scris de: Vio la data: 08/26/2024 1:38pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Am scris mai jos raspunsul primit, ref la faptul ca o cerere de recalculare a pensiei de invaliditate pe art 107 alin 3 din L263/2010 ar fi respinsa:

"Re: recalculare pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 01/11/2024 9:20am
Asa cum interpretam noi prevederile legii actuale a pensiilor 263/2010 pensiile de invaliditate acordate conform acestei legi pot fi recalculate in urmatoarele cazuri :
Conform art 107 alin (3) din legea pensiilor 263/2010 prin adaugarea de venituri sau stagii de cotizare realizate inainte si nevalorificate la stabilirea initiala a pensiei. Nu este cazul dv pentruca veniturile si stagiile pentru care cereti recalcularea nu sunt inainte de 2018.
Conform art 62 alin (1) din normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 la schimbarea gradului de invaliditate. Nu este cazul dv.
Conform art 97 alin (1) litera a) si alin (2) la transformarea pensiei de invaliditate in pensie pentru limita de varsta. Nu este cazul dv.
Deci noi consideram ca daca cereti recalcularea pensiei de invaliditate pentru introducerea in calcul a veniturilor si stagiului de cotizare realizat dupa pensionarea cu pensie de invaliditate inainte de indeplinirea conditiilor pentru pensie pentru limita de varsta, cererea va fi respinsa."
Scris de: Constanta la data: 08/26/2024 3:19pm
(3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia.
(la 01-01-2018, Alineatul (3) din Articolul 107 , Sectiunea a 7-a , Capitolul IV a fost modificat de Punctul 97, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 103 din 14 decembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1010 din 20 decembrie 2017 )

(4) Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii.

(5) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (3) și (4) se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată solicitarea.

Scrie undeva la aliniatul 3 se aplică doar pensiilor la limită de vârstă?!?!

LEGEA ESTE LEGE! NU NORMELE.

Dacă prin Norme se adaugă la lege, este ilegal.

Sau, interpretările date de diverși.

În instanță a fost vreunul dosar pe tema asta?

Legea pensiilor este o lege organică.
Sau, mai pe românește, e literă de lege!
Cuvânt cu cuvânt.

Norme
A se citi CU ATENȚIE! la cine se referă și ce beneficii se păstrează!!!!!

Articolul 62
(1) În cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie de invaliditate se deschid după data intrării în vigoare a legii, la schimbarea gradului de invaliditate stagiul potențial acordat la înscrierea inițială se menține, iar eventualele stagii de cotizare, precum și stagiile asimilate prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. a) din lege, realizate după pensionare, nu se valorifică.

Articolul 132
(1) În situația schimbării gradului de invaliditate după intrarea în vigoare a legii, pentru o pensie stabilită pe baza legislației anterioare, pensia aferentă noului grad de invaliditate se stabilește potrivit prevederilor legii, considerându-se îndeplinite condițiile referitoare la stagiul de cotizare necesar, existente la data înscrierii la pensie.
(2) În situația prevăzută la alin. (1), stagiul potențial se stabilește potrivit prevederilor legii, iar eventualele stagii de cotizare, precum și stagiile asimilate prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. a) din lege, realizate după pensionare și neluate în calcul la ultima schimbare de grad, nu se valorifică.

Articolul 134
(1) Pensia poate fi recalculată, la cerere, prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia.
(2) Pensia pentru limită de vârstă poate fi recalculată, la cerere, prin adăugarea stagiilor de cotizare realizate după data înscrierii la pensie.
(3) La recalcularea pensiilor pentru limită de vârstă, stabilite potrivit legislației anterioare intrării în vigoare a legii, se utilizează stagiul complet de cotizare avut în vedere la stabilirea pensiei.
(4) La recalcularea pensiilor anticipate și anticipate parțiale în condițiile alin. (1), stabilite potrivit legislației anterioare intrării în vigoare a legii, se calculează punctajul mediu anual aferent stagiului/veniturilor adăugate potrivit legii și se menține procentul de diminuare, luat în calcul la stabilirea pensiei anticipate parțiale.
(5) La recalcularea pensiilor de invaliditate în condițiile alin. (1), stabilite potrivit legislației anterioare intrării în vigoare a legii, se calculează punctajul mediu anual aferent stagiului/veniturilor adăugate potrivit legii, iar punctajul aferent stagiului potențial se determină cu respectarea condițiilor și modalității de calcul de la ultima decizie de stabilire/modificare a drepturilor de pensie.
(6) Pensia poate fi recalculată, la cerere, în cazul depunerii unor declarații rectificative, de natură a modifica veniturile și/sau stagiile de cotizare valorificate inițial la stabilirea acesteia.

Dacă celui cerere de recalculare a pensiei de invaliditate, nu-ți dă decizie nici de respingere nici de admitere. Îți face adresă!!!!! Cu un răspuns!!!!

De ceeeeeeee?;?!?!

În lege scrie ceva iar ei!!!! îți interpretează lega după cum vor!
Scris de: Vio la data: 08/26/2024 4:58pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Da, aveți dreptate ca scrie NICAIERi ca nu se recalculează pensiile de invaliditate, dar NU VOR să le recalculeze.
După părerea mea, încă un argument este inclusiv faptul ca în legea 263 se menționează la art 82 doar ca “ la data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limitat de vârstă”. Deci, pensiile de invaliditate gr 3 nu se recalculează niciodată? Verbal au susținut ca se vor recalcula la ieșirea la pensie de limita de vârstă, însă nu e așa. La art 82 nu este prevăzut așa. Nu scrie nicăieri ca este interzisă recalcularea pensiei de invaliditate. Au lăsat în aer acest tip de pensie. Atâta timp cât nu este interzis, înseamnă ca se aplică regula de la art 107 alin 3.
Oare de ce în legea 360 au adăugat clar la art 72…” cu valorificarea eventualelor perioade de stagiu cotizat … pe durata pensionarii perioadei de invaliditate”?? Pentru ca, abia in legea 360 au prevazut in lege, insa , în legea 263 nu era aceasta prevedere. Deci se poate recalcula pensia de invaliditate pe legea 263,conform legii este permis. Luptam insa cu morile de vânt. degeaba gândim noi și argumentam aici și oriunde, nu aude nimeni din păcate.
Scris de: Constanta la data: 08/26/2024 8:03pm
Vio :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Da, aveți dreptate ca scrie NICAIERi ca nu se recalculează pensiile de invaliditate, dar NU VOR să le recalculeze.
După părerea mea, încă un argument este inclusiv faptul ca în legea 263 se menționează la art 82 doar ca “ la data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limitat de vârstă”. Deci, pensiile de invaliditate gr 3 nu se recalculează niciodată? Verbal au susținut ca se vor recalcula la ieșirea la pensie de limita de vârstă, însă nu e așa. La art 82 nu este prevăzut așa. Nu scrie nicăieri ca este interzisă recalcularea pensiei de invaliditate. Au lăsat în aer acest tip de pensie. Atâta timp cât nu este interzis, înseamnă ca se aplică regula de la art 107 alin 3.
Oare de ce în legea 360 au adăugat clar la art 72…” cu valorificarea eventualelor perioade de stagiu cotizat … pe durata pensionarii perioadei de invaliditate”?? Pentru ca, abia in legea 360 au prevazut in lege, insa , în legea 263 nu era aceasta prevedere. Deci se poate recalcula pensia de invaliditate pe legea 263,conform legii este permis. Luptam insa cu morile de vânt. degeaba gândim noi și argumentam aici și oriunde, nu aude nimeni din păcate.

Ba recunosc că se pot recalcula chiar pe site-ul cnpp. Dar scriu așa:
Recalcularea şi revizuirea pensiei de invaliditate

Pensia de invaliditate se poate recalcula, la cerere prin:

• adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia;
• depunerea unor declaraţii rectificative, de natură a modifica veniturile şi/sau stagiile de cotizare valorificate iniţial la stabilirea acesteia.

https://www.cnpp.ro/pensia-de-invaliditate

CNPP/ ACTIVITĂȚI CNPP/ PENSII/ PENSIA DE INVALIDITATE

Dacă analizezi formularul de recalculare al pensiei afișat pe siteul cnpp, vei observa că scrie că soliciți recalcularea în baza art.107, fără a fi menționat aliniatul!!!!!!

Fapt, care duce la interpretarea în sensul oricărui alt aliniat, să-ți vor da rezultatul în funcție de ce vor ei!

DE ACEEA AM SCRIS SOLICITARE RECALCULARE ÎN BAZA ART.107 ALIN. (3).

CERE ȘI VEI VEDEA!
În funcție de răspuns, acțiune în instanță.
Cererea în instanță este scutită de taxă de timbru.
Cererea de recalculare făcută până la 31 august la CASĂ, trebuie soluționată potrivit legii în vigoare. Judecata ulterioară se face în baza legii care erau în vigoare la data solicitării.
NU AI NIMIC DE PIERDUT DACĂ CERI! DOAR DACĂ NU ACȚIONEZI.
Scris de: Constanta la data: 08/26/2024 8:25pm
Analizează fragmentul extras din răspunsul LOR:

"Deci NOI consideram ca daca cereti recalcularea pensiei de invaliditate pentru introducerea in calcul a veniturilor si stagiului de cotizare realizat dupa pensionarea cu pensie de invaliditate inainte de indeplinirea conditiilor pentru pensie pentru limita de varsta, cererea va fi respinsa."

Când dai un răspuns la așa ceva, spui DA sau NU pentru că așa scrie în lege! Nu răspunzi că"TU CONSIDERI"!!!!
A considera înseamnă o apreciere, adică o părere!!! Or, funcționarul respectiv nu este pus în funcție pe post de părerolog.
Ci este un funcționar al statului care trebuie să aplice legea.

De ce tu, ăla pus acolo'n post nu-mi dai dreptul de a mi se reevalua venitul pentru jumătate din capacitatea de muncă pierdută, atâta timp cât eu muncesc dar pot obține un venit de doar jumătate din ceea ce aș fi putut obține dacă nu aveam capacitatea de muncă diminuată?!?!

Cât îmi dai tu potrivit a ceea ce am putut obține timp de 10 ani cât am fost în deplinătatea forțelor de muncă, peste 10 ani scade! Nu mai are aceeași valoare.

De aceea este menționat că în cazul celor care își schimbă gradul de invaliditate, li se păstrează stagiul potențial.

Mulți dintre cei care au gradul III nu beneficiază de stagiu potențial!!!
Dacă stau să studiez, cu siguranță modificarea privind posibilitatea recalculării pensiei de invaliditate, a apărut odată cu eliminarea stagiului obligatoriu de cotizare în raport cu vârsta dar și a eliminării stagiului potențial în cazul celor cu boli obișnuite.

O să studiez modificările la lege. Știu că a fost o decizie a ICCJ sau ccr....pe temă apropiată.
Scris de: Constanta la data: 08/26/2024 11:20pm
Pensia de invaliditate se poate recalcula, la cerere prin:

• adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia;
• depunerea unor declaraţii rectificative, de natură a modifica veniturile şi/sau stagiile de cotizare valorificate iniţial la stabilirea acesteia.

https://www.cnpp.ro/pensia-de-invaliditate

Sintagma " nevalorificat la stabilirea acesteia" nu înseamnă nevalorificat doar înainte de stabilirea pensiei! Ci orice document care poate aduce plus valoare care nu a fost luat în considerare la data stabilirii dreptului, întrucât ulterior stabilirii dreptului TU ai mai contribuit, ai mai muncit, ai adus plus valoare societății și astfel statul trebuie să-ți reîntoarcă din ceea ce TU AI ADUS ÎN PLUS FAȚĂ DE CEEA CE ȚI-A STABILIT ANTERIOR.

Dacă înainte de pierderea capacității de muncă obțineai 1000 de EURO, după, ai ajuns la 500 de EURO. Diferența pe care o pierzi nici măcar nu o primești integral. Ci într-un cuantum cu mult diminuat, că un venit în completare în funcție de ceea ce ai realizat. Or, tu dacă realizezi un plus, nu este logic și normal ca venitul în completare să-ți aducă un plus,?

O pledoarie bine făcută, motivată perfect, este imposibil să nu aducă câștig de cauză.

Chestiunea e că pensionarii nu au bani de avocați dedicați pentru că pensionarii plătesc puțin pentru reprezentarea în instanță.
Avocații se implică atunci când au de câștigat. Cazuri celebre de tot felul sunt câștigate de avocați,dar care sunt plătiți cu zeci sau sute de mii de euro.

Magistrații cum de obțin drepturi conferite de lege și nimeni nu-i poate contesta.

Știu să-și facă apărările și cererile! Este propriul interes în cauză.
Scris de: Vio la data: 08/27/2024 4:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc dna Constanta pentru sfaturi. Aveti dreptate! Cumva ma impacasem cu gandul ca ma lupt cu morile de vant si sa am grija de sanatatea mea, ca vor actualiza punctajul la iesirea la pensie de limita de varsta, insa acum, cand au scris in noua decizie de recalculare ca "suma punctajelor anuale realizate de titular la data de 31/08/2024"sunt egale cu cele din 09.2018, m-a revoltat peste masura. Voi face in primul rand cererea de recalculare cu adaugarea stagiilor asimilate si stagiilor de cotizare in perioada celor 6 ani lucrati din 09.2018 pana la 31/08/2024. Ma gandesc sa o depun online direct in contul pe care-l am la CNPP, sa atasez decizia din 2018, decizia de recalculare primita acum, un extras tot din contul CNPP cu stagii din care se vad veniturile din salarii ulterioare datei de 09.2018 si cam atat. Nici nu cred ca trebuie acel extras, ca doar il au si l-am solicitat ieri prin cont si nu l-am primit nici pana acum!
Dupa ce depun cererea pe art 107 alin 3, asa cum m-ati sfatuit dvs, cred ca nu strica sa fac si o petitie referitor la data de 31/08/2024 si nr puncte neactualizate la data indicata de ei pe decizia de recalculare. Petitia o voi depune tot online, cred ca e mai bine sa scriu, in speranta ca vor raspunde ceva, candva.

Va voi tine la curent!
Scris de: Vio la data: 08/27/2024 4:38am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc dna Constanta pentru sfaturi. Aveti dreptate! Cumva ma impacasem cu gandul ca ma lupt cu morile de vant si sa am grija de sanatatea mea, ca vor actualiza punctajul la iesirea la pensie de limita de varsta, insa acum, cand au scris in noua decizie de recalculare ca "suma punctajelor anuale realizate de titular la data de 31/08/2024"sunt egale cu cele din 09.2018, m-a revoltat peste masura. Voi face in primul rand cererea de recalculare cu adaugarea stagiilor asimilate si stagiilor de cotizare in perioada celor 6 ani lucrati din 09.2018 pana la 31/08/2024. Ma gandesc sa o depun online direct in contul pe care-l am la CNPP, sa atasez decizia din 2018, decizia de recalculare primita acum, un extras tot din contul CNPP cu stagii din care se vad veniturile din salarii ulterioare datei de 09.2018 si cam atat. Nici nu cred ca trebuie acel extras, ca doar il au si l-am solicitat ieri prin cont si nu l-am primit nici pana acum!
Dupa ce depun cererea pe art 107 alin 3, asa cum m-ati sfatuit dvs, cred ca nu strica sa fac si o petitie referitor la data de 31/08/2024 si nr puncte neactualizate la data indicata de ei pe decizia de recalculare. Petitia o voi depune tot online, cred ca e mai bine sa scriu, in speranta ca vor raspunde ceva, candva.

Va voi tine la curent!
Scris de: GicaH la data: 08/27/2024 4:46am
Vio :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Am scris mai jos raspunsul primit, ref la faptul ca o cerere de recalculare a pensiei de invaliditate pe art 107 alin 3 din L263/2010 ar fi respinsa:

"Re: recalculare pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 01/11/2024 9:20am
Asa cum interpretam noi prevederile legii actuale a pensiilor 263/2010 pensiile de invaliditate acordate conform acestei legi pot fi recalculate in urmatoarele cazuri :
Conform art 107 alin (3) din legea pensiilor 263/2010 prin adaugarea de venituri sau stagii de cotizare realizate inainte si nevalorificate la stabilirea initiala a pensiei. Nu este cazul dv pentruca veniturile si stagiile pentru care cereti recalcularea nu sunt inainte de 2018.
Conform art 62 alin (1) din normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 la schimbarea gradului de invaliditate. Nu este cazul dv.
Conform art 97 alin (1) litera a) si alin (2) la transformarea pensiei de invaliditate in pensie pentru limita de varsta. Nu este cazul dv.
Deci noi consideram ca daca cereti recalcularea pensiei de invaliditate pentru introducerea in calcul a veniturilor si stagiului de cotizare realizat dupa pensionarea cu pensie de invaliditate inainte de indeplinirea conditiilor pentru pensie pentru limita de varsta, cererea va fi respinsa."

Da, se pare că așa este, eu înțelesesem că ați ieșit la pensie limita de vârstă și atunci aveați dreptul și puteați cere recalcularea pensiei prin introducerea în calcul a acestor perioade.
Scris de: Vio la data: 08/27/2024 6:13am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Dl GicaH, cred ca vreti sa ziceti ca nu vor da curs cererii de recalculare pe legea 263. Probabil. Dar, in instanta trebuie sa fac dovada ca am depus cerere, chiar daca nu am obtinut recalcularea. Odata ce au trimis decizia de recalculare cu "suma punctajelor realizate de titular la data de 31/08/2024" ca fiind eronate/nefiind cele la data mentionata, poate sa mai stea omul linistit? De ce nu au scris ca este suma punctajelor la data iesirii la pensie de invaliditate conform deciziei precedente??? Va dati seama, ca sunt in aceasta situatie si pensionarii la limita de varsta, toti cei care au mai lucrat, chiar daca au mai avut recalculari, tot le lipseste o perioada si lor, ca nimeni nu are punctele actualizate la 31/08/2024. In era asta in care informatic se pot adapta la orice situatie, ar fi avut multiple variante, adica sa scrie in loc de 31/08/2024 data ultimei decizii pentru fiecare pensionar, daca nu aveau de gand sa le actualizeze, in caz contrar sa le actualizeze la 31/08/2024 cum cere textul. Problema este insa, ca in MO au publicat formatul exact cu data 31/08/2024, deci sa si vrea cineva sa faca altfel, nu are temei legal. Atunci, singura solutie posibila, este sa actualizeze (ar fi trebuit sa o faca din oficiu) cel putin la cererea pensionarului, numarul de puncte printr-o noua decizie, de data aceasta cu datele reale si corecte. Pot eu sa stau linistita, ca nu mi se va invoca pe viitor ca nr de puncte e cel din decizia de recalculare??? Este un document oficial pana la urma, care nefiind contestat, va ramane valabil asa cum este scris in el!
Scris de: Eugenia la data: 08/27/2024 7:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scuze de postare,am o rugăminte la dvs.
Am handicap grad 2,in aprilie 2023 am fost la ultima revizuire,aveam vârstă de pensionare.
De mai bine de un an nu am primit decizia de pensionare
Dacă scriu online,in contul cnpp o petitie,am vreo șansă de răspuns?
Scris de: Vio la data: 08/27/2024 10:08am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
DNA Constanța, as dori să vorbim și direct, dacă sunteți și dvs de acord. Aștept un răspuns. Mulțumesc.
Pagina curenta: 1 din 2 Mergi la pagina: 1 2