Subiect "pensie poliţie" Deschis de Florin la data: 03/16/2012 12:02pm
Pagina curenta: 2 din 2 Mergi la pagina: 1 2
pensie poliţie
Scris de: Florin la data: 03/16/2012 12:02pm
Gen:Masculin
Data nasterii:10.08.1964
Stagiul de cotizare:27 ani ÅŸi 5 luni
Alte date:Am cotizat 21 ani şi 5 luni în poliţie /grupa I şi 6 ani în siderurgie/grupa I . Mai am 9 luni de armata
Intrebare:Pot să ies la pensie anticipat ? Pot beneficia de pensie integrală ? Mulţumesc !
Re: pensie poliţie
Scris de: la pensie la data: 03/03/2015 2:38am
Pentru George D
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 05 aprilie 2034 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani daca atunci lucrati tot in sectorul militar.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 21 ani lucrat in grupa I si conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 10 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 31 ani si 9 luni.
Pentru stagiul de 21 ani in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 49 ani si 6 luni adica in 05 octombrie 2023 daca atunci lucrati tot in sectorul militar.
Daca lucrati in continuare ca politist in conditii speciale reducerea varstei de pensionare creste cu 6 luni pentru fiecare an lucrat in aceste conditii.pana la o reducere maxima de 13 ani. Astfel daca mai lucrati in conditii speciale inca 4 ani si 9 luni va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in data de 05 aprilie 2021.
Scris de: la pensie la data: 03/03/2015 2:40am
Pentru Lupascu M
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 14 octombrie 2030 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani daca atunci lucrati tot in sectorul militar.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in grupa I si conditii speciale si 7 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 10 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare lucrat civil si stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu de cotizare total de 33 ani si 4 luni.
Pentru stagiul de 14 ani in conditii speciale si 7 ani (se iau in calcul numai 6 ani) in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 52 ani adica in 14 octombrie 2022 daca atunci lucrati tot in sectorul militar.
Daca lucrati in continuare ca politist in conditii deosebite reducerea varstei de pensionare creste cu 6 luni pentru fiecare 2 ani lucrati in aceste conditii.. Astfel daca mai lucrati in conditii deosebite inca 4 ani si 10 luni realizati stagiul de cotizare in conditii deosebite de 12 ani, reducerea varstei de pensionare creste la 9 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in data de 14 aprilie 2021.
Scris de: Lucescu Mihai la data: 03/05/2015 10:31am
Gen:Masculin
Data nasterii:15.02.1970
Stagiul de cotizare:23 de ani si 2 luni de activitate ca politist.Din data de 30.11.1991 am fost angajat in cadrul MAI ca politist si mi-am desfasurat activitatea ca lucrator operativ pana in 2004,din acest an si pana in prezent lucrez ca politist neoperativ in conditii deosebite.Din anul 1991 si pana in 2001 am fost incadrat in gr.I,din 2001 si pana in anul 2004 am lucrat in conditii speciale iar din 2004 si pana in prezent in conditii deosebite
Alte date:Am stagiul militar satisfacut si 5 luni lucrati in civilie gr.I
Intrebare:Cand pot iesi la pensie din politie la limita de varsta?
Multumesc
Scris de: la pensie la data: 03/08/2015 10:35am
Pentru Lucescu Mihai
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 15 februarie 2030 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani daca atunci lucrati tot in sectorul militar.
Din pacate datele sunt prezentate confuz. Pentru un calcul corect trebuia sa prezentati si data in care in anul 2004 ati trecut de la conditii speciale pentru a va putea calcula numarul de ani intregi in conditii speciale si in conditii deosebite. Pentru a nu va refuza raspunsul am considerat un stagiu cumulate in gr I si conditii speciale de 12 ani si un stagiu in conditii deosebite de 11 ani
Pentru stagiile de 12 ani in gr I si conditii speciale si 11 ani in conditii deosebite beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 8 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu de cotizare total de peste 33 ani.
Pentru stagiile de 12 ani in conditii speciale si 11 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 52 ani adica in 15 februarie 2022 daca atunci lucrati tot in sectorul militar.
Daca lucrati in continuare ca politist in conditii deosebite reducerea varstei de pensionare va creste. Si va puteti pensiona mai devreme.
Scris de: ROBESCU la data: 03/12/2016 10:30am
Gen:MASCULIN
Data nasterii:27.09.1971
Stagiul de cotizare:24 ANI
Alte date:12 ANI GRUPA I,12 ANI GRUPA DEOSEBITA
Intrebare: LA CE VARSTA POT IESI LA PENSIE
Pagina curenta: 2 din 2 Mergi la pagina: 1 2