Subiect "Pensie anticipata partiala" Deschis de Cornelia la data: 09/22/2019 12:21pm
Pagina curenta: 2 din 2 Mergi la pagina: 1 2
Pensie anticipata partiala
Scris de: Cornelia la data: 09/22/2019 12:21pm
Gen:F
Data nasterii:18.08.1962
Stagiul de cotizare:35ani
Alte date:13 ani gr.II
Intrebare:Cand pot iesi la pensie anticipata partiala?Ce penalizare o sa am?
Este mai avantajos sa depund dosarul de pensie in ianuarie 2020?dupa ce se calculeaza noul indice de corectie?
Va multumesc
Re: Pensie anticipata partiala
Scris de: Cornelia la data: 11/18/2019 7:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Azi am depus dosarul de pensionare.
Gr.II de munca ,deoarece a fost innainte de 2001,am primit 3 luni la an.
Credeam ca voi primi si eu reducerea cu 4 luni.Nu a fost sa fie,acum astept si calculul.
Multumesc pt.tot suportul informational.
Cu stima,
Scris de: la pensie la data: 11/18/2019 9:14am
Nu va grabiti cu concluziile privind reducerea varstei de pensionare cu 4 luni pentru un an lucrat in grupa conditii deosebite. Asteptati decizia si calculul diminuarii pensiei anticipate partiale si atunci mai discutam.
Scris de: Cornelia la data: 11/18/2019 9:40am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare
Multunesc,mi ati dat sperante.
O seara buna,
Scris de: Cornelia la data: 11/28/2019 11:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare
Buna ziua.
Doresc sa mai pun o i
ntrebare.
In momentul asta astept decizia de pensionare.Am contract cu casa de pensie pt CAS,pe care nu l am reziliat,la recomandarea persoanei care a primit dosarul,la ghiseu.Cand voi primi pensia va fi de la data depunerii dosarului sau din momentul cand voi rezilia contractul?Dupa inchiderea contractului mai depun vre o hartie la ghiseu sau pt ca este incheiat cu casa de pensii apare incheiat contractul,in programul lor de calculator
Si eu nu trebuie decat sa astept prima pensie?
Va multumesc anticipat .
Scris de: la pensie la data: 11/28/2019 12:46pm
In normele de aplicare al legii pensiilor 263/2010 nu este prevazuta o astfel de varianta.
Dupa interpretarea noastra a egislatiei pensiilor pensia va fi platita de la data depunerii dosarului de pensie anticipata partiala
Conform prevederilor art 6 alin (2) din legea pensiilor modificat prin OU 103/2017 incepand cu 01 ianuarie 2018 stagiile de cotizare cumparate prin contract de asigurare sociala nu se ia in calculul pensiei anticipate partiale si deci acest contract nu influenteaza data punerii in plata a pensiei anticipate partiale. Aceststagiu de cotizare va filuat in calcul la pensia pentru limita de varsta.
In ceeace priveste recomandarea persoanei de la ghiseu sa continuati contractul de asigurare sociala presupunem ca nu s-a gandit la interesul dv.
Pagina curenta: 2 din 2 Mergi la pagina: 1 2