Subiect "Re: pensie la limita de varsta" Deschis de cristiana la data: 08/09/2008 2:14pm
Pagina curenta: 5 din 10 Mergi la pagina: 1 2 3 4 5 6 7 9 10
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: cristiana la data: 08/09/2008 2:14pm
Gen:f
Data nasterii:05.03.1956
Stagiul de cotizare:28 de ani
Alte date:am lucrat in conditii de grupa I in perioada 06.12.1982-01.02.1990
Intrebare:cand pot iesi la pensie
Scris de: zaharia marian la data: 08/09/2009 3:02pm
Gen:
Data nasterii:9 11 1957
Stagiul de cotizare:34
Alte date:din 2000 lucrez in conditii de grupa speciale
Intrebare:cand pot iesi la pensie ?
daca as iesi la pensie din somaj cuantumu pensiei va fi diminuat ,decat daca as iesi la pensie din timpu muncii?
Scris de: la pensie la data: 08/10/2009 3:36am
Pentru Zaharia Marian
Data de iesire la pensie este diferita pentru barbati fata de femei si din aceasta cauza am cerut sa ne spuneti prin gen aceasta. Daca judecam dupa numele scrise fara diacritice apar erori. In cazul dv am avut o dilema avand in vedere si numele din adresa de mail.
Am facut calculul pentru barbatinsa pana la data de iesire la pensie este posibil ca acest calcul sa fie corect si pentru femei.
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 09 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de 15 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pentru perioada cuprinsa intre 7 ani si 6 luni si 10 ani lucrata in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 3 ani si puteti iesi la pensie la limita de varsta la varsta de 62 ani adica in 09 noiembrie 2019. Daca veti lucra in continuare in conditii speciale reducerea varstei de pensionare va creste.
Punctajul pensiei depinde de salariile avute pe toata perioada de cotizare si deci punctajul obtinut pentru pensie pe perioada somajului este mai mic indiferent cand ati fost in somaj, in timpul activitatii sau la iesirea la pensie.
Scris de: Albu Rodica la data: 09/06/2009 5:40am
Gen:f
Data nasterii:05.07.1955
Stagiul de cotizare:33ani
Alte date:-
Intrebare:cand pot iesi la pensie
Scris de: la pensie la data: 09/06/2009 10:09am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 05 iulie 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Puteti cere pensie anticipata partiala la varsta de 55 ani in 05 iulie 2010 indeplinind si conditia ca stagiul de cotizare sa fie mai mare de 30 ani la data pensionarii anticipate partiale.
Pensia anticipata partiala se diminuiaza cu un procent ce depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani cu care stagiul de cotizare depaseste stagiul complet de cotizare la data pensionarii.
Scris de: Lapovita Victoria la data: 09/14/2009 6:53am
Gen:feminin
Data nasterii:05.01.1956
Stagiul de cotizare:28
Alte date:14 ani 11luni lucrate in grupa 2 de munca
Intrebare:cind pot iesii la pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 09/15/2009 3:38am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru grupa de munca, in 05 ianuarie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupa II a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 iar dupa aceasta data grupa de munca a fost numita “conditii deosebite” .
Pentru un stagiu de 14 ani lucrati in grupa II se acorda un spor de vechime de 3 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare realizand un stagiu total de cotizare de 31 ani si 6 luni.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite si pentru un stagiu in conditii deosebite de 14 ani se acorda reducerea varstei de pensionare cu 3 ani conform careia puteti iesi la pensie la limita de varsta la varsta de 57 ani adica in 05 ianuarie 2013.
Scris de: ioo nicolae la data: 09/16/2009 2:41am
Gen:masculin
Data nasterii:sept.1959
Stagiul de cotizare:38
Alte date :
Intrebare:Angajat in sept.1978 si a lucrat si a lucrat pana in martie 2007 (unde a intrat si armata si de 2 -ori somaj) din martie 2007 si actualmente in pensie de boala. A lucrat 15 ani si 7 luni in conditii speciale conf.L 19/2000 actualizata la 20.01.2008 art.43 (3)
conditii : zona II de risc radiologic (am actele doveditoare). Cand pot iesii la pensie pt.limita de varsta. Va rog sa-mi explicati cu cat se reduce varsta de pensionare(adica 65 ani) daca am 15,7 ani de conditii risc radiologic(control nedistructiv in zone de radiatii) stiind ca la 17 ani de munca risc II te poti pensiona indiferent de varsta ?
Scris de: la pensie la data: 09/17/2009 9:10am
Pentru ioo Nicolae
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru grupa de munca, in septembrie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Ne pare rau ca nu putem sa va dam o veste buna dar nici noi nu intelegem din ce cauza cei care se incadreaza in art 20 alin (1) litera b ( activitatile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I si II de expunere la radiatii) din legea 19/2000 sunt exclusi de la reducerea varstei de pensionare conform art 44 din aceiasi lege pentru stagii mai mici decat cele de 15 respectiv 17 ani. In acelasi timp remarcam ca aceste prevederi sunt pentru cei care lucreaza “ activitatile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare” si nu stim daca dv va incadrati in aceasta categorie.
Deci credem ca trebuie sa va adresati Casei de Pensii pentru a vedea daca aceasta excludere este o eroare.
Scris de: Andrei Gheorghe la data: 09/17/2009 9:11am
Gen:B
Data nasterii:21.08.1946
Stagiul de cotizare:42
Alte date:
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 09/17/2009 9:19am
Pentru Andrei Gheorghe
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru grupa de munca, in 21 iunie 2010 la varsta standard de pensionare de 63 ani si 10 luni si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 8 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Scris de: mircea popescu la data: 09/17/2009 9:19am
Gen:
Data nasterii:22.01.1952
Stagiul de cotizare:34 ani,10 luni
Alte date:conditii deosebite de munca:24 ani,8 luni
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti la ce data ma pot pensiona anticipat si la ce data pentru limita de varsta,avand in vedere reducerile prin lucrul in conditii deosebite de munca.
Va multumesc,
Scris de: la pensie la data: 09/17/2009 9:38am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru grupa de munca, in 22 ianuarie 2017 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Credem ca ati facut o eroare. Stagiul dv in grupa de munca credem ca cel putin partial a fost in gr II de munca.
Grupa II a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 iar dupa aceasta data grupa de munca a fost numita “conditii deosebite”
Pentru stagiu lucrat in grupa II se acorda un spor de vechime de 6 luni pentru fiecare an complet in gr II de munca, care se adauga la stagiul de cotizare.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite si pentru stagiu de 24 ani in conditii deosebite se acorda reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 6 luni conform careia puteti iesi la pensie la limita de varsta la varsta de 59 ani si 6 luni adica in 28 iulie 2011 cu conditia sa aveti la data pensionarii stagiul de cotizare mai mare de 35 ani. Aceasta conditie credem ca o indepliniti si acum cu aportul sporului de vechime pentru grupa II de munca.
Conform legislatiei actuale puteti cere pensie anticipata partiala sau anticipata la varsta de 60 ani adica in 22 ianuarie 2012 (deci mai tarziu) cu conditia ca la data pensionarii sa aveti stagiul total de cotizare peste 35 ani pentru pensia anticipata partiala si minim 45 ani pentru pensia anticipata. In aceste conditii credem ca ati inteles ca nu trebuie sa mai luati in calcul pensile anticipata sau anticipata partiala.
Scris de: Dumitru B. ION la data: 09/22/2009 8:20am
Gen:M
Data nasterii:25.07.1937
Stagiul de cotizare:perioada 1962-2009 inclusiv
Alte date:
Intrebare:Cat este stagiul meu complet de cotizare pentru aflarea
punctajului pensiei?. Programul LAPENSIE.com in final imparte la stagiul complet de cotizare 35. Eu cred ca este o eroare in programul dumneavoastra findca conform datei mele de nastere ar trebui punctajul meu adevarat sa fie obtinut prin impartire la 30. Puteti sa-mi clarificati aceasta problema?
Scris de: la pensie la data: 09/23/2009 1:48am
Aveti dreptate la ultima modificare facuta programului nostru s-a strecurat aceasta eroare care afecteaza determinarea stagiului complet de cotizare pentru persoanele de gen feminin nascute inainte de aprilie 1944 si cele de gen masculin nascute inainte de ianuarie 1939.
Aceasta eroare nu afecteaza calculul punctajului total realizat ci numai calculul punctajului mediu al pensiei.
Vom depune toate eforturile sa eliminam cat mai urgent posibil aceasta eroare.
Va multumim pentru sesizare.
Pensie la limita de varsta
Scris de: Iamandi Verginica la data: 10/12/2009 6:32am
Gen:F
Data nasterii:18.04.1950
Stagiul de cotizare:26 ani si 10 luni
Alte date: Am primit decizia de pensionare in care se mentioneaza urmatoarele date:
Stagiu total de cotizare 38 ani 8 luni 4 zile
Din care : 34 ani 7 luni 16 zile conditii normale;
Stagiu asimilat 4 ani 0 luni si 0 zile;
Stagiu suplimentar 0 ani 8 luni;
Nr. puncte realizate cf. deciziei de pensionare 58.53200;
Punctaj mediu anual 2.18132

Intrebare: Cum se realizeaza calculul pentru aflarea punctajului mediu anual pt. ca impartind totalul de puncte realizate la stagiu de cotizare nu rezulta 2.18132. De asemenea nu regasesc aplicarea procentului de 0.3% pe luna pentru stagiu suplimetar.

De cand a iesit decizia de pensionare am mai lucrat 3 luni si as vrea sa depun adeverinta si pt. aceasta perioada pentru recalcularea punctajului. Se poate?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dv.

Cu stima,
V.Iamandi
Scris de: la pensie la data: 10/14/2009 4:51am
Pentru Iamandi Verginica
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveati dreptul la pensie la limita de varsta in 18 septembrie 2008 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 5 luni si stagiul complet de cotizare de 26 ani si 10 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Calculul punctajului mediu este corect deoarece aceasta se face astfel :
58,53200 / 26,83333 = 2,18132 puncte
Punctajul majorat cu 0,3 % se aplica perioadei din 18 septembrie 2008 pana la data de iesire la pensie si presupunem ca se gaseste in cei 58,53200 puncte. Pentru aceasta analizati Buletinul de calcul al pensiei care trebuia sa-l primiti anexat la decizia de pensionare. Daca nu l-ati primit, cereti-l la Casa de Pensii.
Aveti dreptul sa cereti recalcularea pensiei si pentru perioade lucrate dupa decizia de pensionare mai mici de 12 luni conform Deciziei Curtii Constitutionale nr. 264/2007 deci depuneti cerere de recalculare a pensiei.
Scris de: Alina Simon la data: 11/03/2009 8:52am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti daca am introdus corect datele in programul d-voastra pentru Pop Ion, nascut la data de 06.06.1949, iar daca nu ce anume mai trebuie sa introduc pentru a obtine un calcul corect.
Date Pop Ion de pe Decizia de pensionare:

-Data nasterii: 06.06.1949
-Data iesirii la pensie: 01.11.2008

-Date care au condus la stabilirea drepturilor de pensie( de pe Decizia de pensionare):

1. Varsta 59 ani 1 luna;
2. Reducerea varstei standard de pensionare datorita conditiilor speciale de munca - 6 ani 0 luni;
3. Stagiul complet de cotizare 34 ani si 6 luni
4. Total stagiu de cotizare realizat 35 ani 5 luni 3 zile, din care:
- 27 ani 3 luni 3 zile in grupa II (L 3/1977)
- 1 an 5 luni - stagiu asimilat
- stagiu aferent in grupa I si II - 6 ani 9 luni

-Puncte realizate: - 1. Nr. pct realizate 40.22108
- 2. Punctaj mediu anual 1.16583

In programul d-voastra dupa introducerea datelor am obtinut urmatoarele date:
PUNCTAJ TOTAL:39.76735
PUNCTAJ PENSIE: 1.15268
Avand in vedere ca a lucrat in grupa a II-a, as vrea sa-mi spuneti daca in programul d-voastra trebuie sa optez pentru DA sau pentru NU
Scris de: la pensie la data: 11/04/2009 2:04am
Pentru Alina Simon
Am verificat datele introduse de dv in programul de “Calcul pensie” si nu am gasit erori vizibile dar noi nu avem niciun document dupa care sa verificam.
Noi consideram ca nu trebuie sa va preocupe diferenta intre cele doua calcule deoarece aceasta este foarte mica (1,13 %). Aceasta poate sa provina din mai multe cauze printre care si aceea ca uneori modificarea salariului nu s-a facut intotdeauna din ziua 1 a lunii.
Presupunem ca ati primit buletinul de calcul al pensiei si ati utilizat datele din acest buletin si in acest caz diferenta nu putea sa fie mare.
Sfatul nostru este sa analizati datele din buletinul de calcul si sa vedeti daca acestea sunt datele corecte continute in celelalte documente (carnetul de munca, adeverinte, etc)
In privinta casetei “25 ani conditii speciale” optati pentru “Nu” deoarece dansul nu a avut conditii speciale datorita faptului ca grupa II de munca a fost echivalata dupa 1 aprilie 2001 prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite.
Scris de: popa viorica la data: 11/04/2009 6:40pm
Gen:F
Data nasterii:05.09.2009
Stagiul de cotizare:34
Alte date:25 ani, 11 luni si 29 zile in grupa II de munca + 1 an in Iraq-Bagdad, conditii de clima deosebita(1986-1987)
Intrebare:cand pot iesi la pensie?
Scris de: la pensie la data: 11/05/2009 6:31am
Pentru Popa Viorica
Toate calculele nostre depind de data dv de nastere pe care ati gresit-o Daca doriti reveniti si dati data corecta.
Pagina curenta: 5 din 10 Mergi la pagina: 1 2 3 4 5 6 7 9 10