Subiect "Re: pensie la limita de varsta" Deschis de cristiana la data: 08/09/2008 2:14pm
Pagina curenta: 6 din 10 Mergi la pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 10
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: cristiana la data: 08/09/2008 2:14pm
Gen:f
Data nasterii:05.03.1956
Stagiul de cotizare:28 de ani
Alte date:am lucrat in conditii de grupa I in perioada 06.12.1982-01.02.1990
Intrebare:cand pot iesi la pensie
Scris de: nica septimia la data: 11/16/2009 11:54am
:
Data nasterii:08.08.1956
Stagiul de cotizare:31 ani 0 luni
Alte date:
Intrebare: buna seara,
as avea o intrebare in legatura cu pensia tatalui meu.
a iesit la pensie in 02.02.2007 cu un puncaj de 0.78609 , cuantumul pensiei 565 ron , grupa de munca I cu 22 de ani si 6 luni, sporul aferent grupei 11 ani. intrebarea este: incepand cu octombrie 2009 , conform legii ar trebui sa primeasca o majorare a punctului de pensie pt anii lucrati la grupa I,cat fi punctul de pensie dupa aceasta majorare?sau cum se face acest calcul?
Scris de: la pensie la data: 11/17/2009 9:57am
Pentru Nica Septimia
Nu ne este clar cu ce fel de pensie a iesit la 02 02 2007 tatal dv deoarece dupa calculele noastre la datele specificate de dv putea iesi la pensie la limita de varsta in 08 august 2008.
Pentru 22 ani de gr I se acorda 5,5 puncte anuale care dupa modul lor de calcul (impartire cu 35) creste punctajul pensiei cu 0,15714 puncte sau inmultit cu 732,8 lei rezulta o crestere a pensiei cu 115 lei.
Scris de: valeria p. la data: 11/17/2009 9:57am
Gen:feminin
Data nasterii:06/10/1954
Stagiul de cotizare:26 ani
Alte date:ani lucrati in strainatate in CE
Intrebare:daca la calcularea pensiei se ia in considerare devalorizarea monedei nationale Am in vedere ca am depus ultima cotizatie in anul 2000 De asemenea daca pot face un cumul cu anii lucrati in strainatate si daca la ce paritate Multumesc
Scris de: la pensie la data: 11/17/2009 10:17am
Pentru Valeria P
Calculul pensiei nu se face tinand cont in mod direct de inflatie ci prin modul de calcul al pensiei se tine cont in mod indirect de inflatie.
Acest calcul se face astfel:
Se calculeaza un punctaj lunar prin impartirea slariului lunar avut la salariul mediu pe economie din aceiasi perioada.
Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare din cursul unui an calendaristic la 12.
Se calculeaza punctajul total prin suma punctajelor anuale pe toata perioada de cotizare.
Se calculeaza punctajul mediu al pensiei prin impartirea punctajului total la stagiul complet de cotizare (indiferent pe ce perioada a adunat punctajul total)
Se calculeaza valoarea pensiei prin inmultirea punctajului mediu al pensiei cu valoarea punctului de pensie.Valoarea punctului de pensie este anuntata de catre Casa Nationala de pensii de Pensii (CNPAS)
Deci in anul 2000 suma pentru care ati platit cotizatie a fost impartita la salariul mediu pe tara din 2000 si deci indirect se tine cont de inflatie.
Pentru stagiul cotizat in strainatate (in UE) se calculeaza separat pensia in acea tara si separat pensia pentru stagiul in Romania.
La calculul celor doua pensii se recunosc reciproc stagiile de cotizare numai ca vechime in vederea indeplinirii conditiei de vechime la deschiderea dreptului la pensie.
Trebuie sa va informam ca Romania are incheiate conventii de reciprocitate (cu tarile membrele UE in totalitate) prin care sunt stabilite anumite facilitati cum ar fi :
-depunerea actelor in tara de domiciliu la institutia la care se plateste contributie la pensie (in Romania CNPAS) care prin corespondenta cu institutia similara din cealalta tara poate cere calcularea separata a pensiilor in cele doua tari.
- cumularea pensiilor in tara de domiciliu.
Mai multe informatii gasiti pe site-ul CNPAS la adresa http://www.cnpas.org/portal/ facand click pe:
“Pensionari cu domiciliul in strainatate”
“Acorduri bilaterale”
“Integrare Europeana”
Scris de: Popa Antoaneta la data: 11/19/2009 7:18am
Gen:feminin
Data nasterii:05.02.1956
Stagiul de cotizare:30 ani
Alte date:am lucrat in grupa aII a 9 ani
Intrebare:cind pot iesi la pensie
Scris de: la pensie la data: 11/20/2009 5:02am
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 05 februarie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupa II a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001.
Pentru stagiul de 9 ani in gr II vi se acorda un spor de vechime de 2 ani si 3 luni care se adauga la stagiu de cotizare realizand un stagiul cumulat de cotizare de 32 ani si 3 luni .
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite si pentru stagiul intre 8 si 10 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 1 an si 6 luni conform careia puteti iesi la pensie la limita de varsta la varsta de 58 ani si 6 luni adica in 05 august 2014, indeplinind si conditia ca stagiul de cotizare sa depaseasca stagiul complet de cotizare de 30 ani in conditiile prezentate mai sus.
Pentru Popa Antoneta
Daca de la 01 ianuarie 2010 se adopta legea unica de pensionare si raman prevederile din proiect atunci datele de mai sus se amana cu 6 luni adica :
- Data de iesire la pensie la limita de varsta fara reducerea varstei pentru grupa de munca in 05 august 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 6 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 6 luni.
- Data de iesire la pensie la limita de varsta cu reducerea varstei pentru grupa de munca in 05 febr 2015.
Mai puteti iesi la pensie anticipata partiala conform noii legi a pensiilor care se afla in proiect in 05 august 2011 insa noile reglementari vor creste mult diminuarea pensiei ajungand, pentru 5 ani de anticipare , la 45% ceeace o face putin avantajoasa.
Scris de: popa viorica la data: 11/20/2009 2:26pm
Gen:F
Data nasterii:05.09.1956
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:
Intrebare:
Scris de: popa viorica la data: 11/20/2009 2:29pm
popa viorica :
Data nasterii:05.09.1956
Stagiul de cotizare:34
Alte date:25 ani, 11 luni si 29 zile in grupa II de munca + 1 an in Iraq-Bagdad, conditii de clima deosebita(1986-1987)
Intrebare:cand pot iesi la pensie?

Va multumesc mult, am revenit cu anul nasterii corect, cu scuzele de rigoare.
Scris de: la pensie la data: 11/23/2009 3:58am
Pentru Popa Viorica
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 05 septembrie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pentru stagiul de 25 ani in gr II (credem ca numai din lipsa de respect nu vi s-a mai acordat o zi pentru a face 26 ani) vi se acorda un spor de vechime de 6 ani si 3 luni care se adauga la stagiu de cotizare realizand un stagiul cumulat de cotizare de 40 ani si 3 luni .
Stagiul lucrat in Iraq nu putem sa-l luam in calcul decat daca obtineti de la societatea la care ati lucrat (daca aceasta este romaneasca) incadrarea in gr I sau II de munca.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite si pentru stagiul intre 24 si 26 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 5 ani si 6 luni conform careia puteti iesi la pensie la limita de varsta la varsta de 54 ani si 6 luni adica in 05 martie 2014, indeplinind si conditia ca stagiul de cotizare sa depaseasca stagiul complet de cotizare de 30 ani.
Daca de la 01 ianuarie 2010 se adopta legea unica de pensionare si raman prevederile din proiect atunci datele de mai sus se amana cu 10 luni adica :
- Data de iesire la pensie la limita de varsta fara reducerea varstei pentru grupa de munca in 05 iulie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 10 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 10 luni.
- Data de iesire la pensie la limita de varsta cu reducerea varstei pentru grupa de munca in 05 ianuarie 2012.
Scris de: Porkolab Katalin la data: 11/23/2009 6:57am
Gen:calculul pensiei la limita de varsta
Data nasterii:1950 12 26
Stagiul de cotizare:35 ani 1 luna 6 zile
Alte date:studii superioare (la zi,5 ani)
Intrebare:ce cota reprezinta studiile superioare si daca are vre-o importanta faptul ca fata de 30 ani stagiu de cotizare am stagiul mentionat
Scris de: Porkolab Katalin la data: 11/23/2009 7:01am
Gen:calculul pensiei la limita de varsta
Data nasterii:1950 12 26
Stagiul de cotizare:35 ani 1 luna 6 zile
Alte date:studii superioare (la zi,5 ani)
Intrebare:ce cota reprezinta studiile superioare si daca are vre-o importanta faptul ca fata de 30 ani stagiu de cotizare am stagiul mentionat
Scris de: la pensie la data: 11/23/2009 9:18am
Pentru Porkolab Katalin
Ne cerem iertare dar noi am cerut sa ne precizati genul masculin sau feminin pentru a nu ne obliga pe noi sa va determinam genul dupa nume pentruca exista riscul sa gresim. In cazul dv facem calculele pentru genul feminin.
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a datei de nastere aveati dreptul la pensie la limita de varsta in 26 iulie 2009 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 7 luni si stagiul complet de cotizare de 27 ani si 2 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Calculul punctajului pensiei se face astfel :
Se calculeaza un punctaj lunar prin impartirea slariului lunar avut la salariul mediu pe economie din aceiasi perioada. Pe perioada studiilor superioare daca acestea au fost facute inainte de 1 aprilie 2001 se ia in calcul salariul minim pe economie din acea perioada.
Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare din cursul unui an calendaristic la 12.
Se calculeaza punctajul total prin suma punctajelor anuale pe toata perioada de cotizare.
Se calculeaza punctajul mediu al pensiei prin impartirea punctajului total la stagiul complet de cotizare (indiferent pe ce perioada a adunat punctajul total). In cazul dv se cumuleaza punctajele anuale pe perioada a 40 ani si 1 luna (inclusiv perioada facultatii) se imparte la 27,16667. Deci cu cat numarul de ani cotizati e mai mare si numitorul ramane constant cu atat mai mare va rezulta punctajul mediul anual al pensiei si deci o pensie mai mare.
Se calculeaza valoarea pensiei prin inmultirea punctajului mediu al pensiei cu valoarea punctului de pensie.Valoarea punctului de pensie este anuntata de catre Casa Nationala de pensii de Pensii (CNPAS).
Scris de: SIMO la data: 11/26/2009 3:28am
Data nasterii:01.02.1968
Stagiul de cotizare:23 ani
Alte date:intrerupere 2 ani pt. concediu maternitate
Intrebare:la ce varsta pot iesi la pensie
Scris de: la pensie la data: 11/27/2009 2:59am
Pentru Simo
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 01 februarie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare datele de mai sus se modifica astfel : data de iesire la pensie 01 februarie 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Puteti iesi la pensie anticipata partiala cu anticipare maxima de 5 ani daca aveti indeplinit stagiul complet de cotizare.
Pensia anticipata partiala se diminuiaza cu un procent care de pinde de numarul de luni de
Scris de: elisabeta la data: 11/27/2009 3:00am
Gen: feminin
Data nasterii: 27.03.1954
Stagiul de cotizare: 35ani
Alte date: 6 ani gupa a2-a
Intrebare: cand ma pot pensiona la limita de varsata
Scris de: la pensie la data: 11/27/2009 6:23am
Pentru Elisabeta
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 27 noiembrie 2013 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 8 luni si stagiul complet de cotizare de 29 ani si 4 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pentru stagiul de 6 ani in gr II vi se acorda un spor de vechime de 1 an si 6 luni care se adauga la stagiu de cotizare realizandun stagiu total de cotizare de 36 ani si 6 luni.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite si pentru stagiul de 6 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 1 an conform careia puteti iesi la pensie la limita de varsta la varsta de 58 ani si 8 luni adica in 27 noiembrie 2012, indeplinind si conditia ca stagiul de cotizare sa depaseasca stagiul complet de cotizare de 29 ani si 4 luni.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare datele de mai sus nu se modifica.
Scris de: adriana b. la data: 11/27/2009 6:23am
Gen: FEMININ
Stagiul de cotizare: 35 ANI SI 3 LUNI
Alte date: 16 ANI 8 LUNI SI 25 ZILE IN GRUPA A2-A 100%
Intrebare: LA CE VARSTA MA POT PENSIONA LA LA LIMITA DE VARSTA ??
Scris de: la pensie la data: 11/27/2009 6:27am
Pentru Adriana B
Ne pare rau dar varsta de pensionare depinde de data nasterii si in acest caz nu putem sa v-o spunem daca ascundeti data nasterii.
Scris de: adriana barsan la data: 11/27/2009 6:43am
anul nasterii : 07.09.1954
ani efectiv lucrati 35 de ani si 3 luni
grupa a 2-a 16 ani 8 luni si 25 zile
Scris de: la pensie la data: 11/30/2009 6:32am
Pentru Adriana Barsan
Cu totul intamplator ,presupunem noi, aveti aceleasi date cu Chira Ana care are un mesaj pe forum si atunci repetam raspunsul dat la acel mesaj.
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, 07 iulie 2014 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 10 luni si stagiul complet de cotizare de 29 ani si 8 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pentru stagiul de 16 ani in gr II vi se acorda un spor de vechime de 4 ani care se adauga la stagiu de cotizare realizand un stagiul cumulat de cotizare de 39 ani si 3 luni.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite si pentru stagiul de 16 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni conform careia puteti iesi la pensie la limita de varsta la varsta de 56 ani si 4 luni adica in 07 ianuarie 2011, indeplinind si conditia ca stagiul de cotizare sa depaseasca stagiul complet de cotizare de 29 ani si 8 luni.
Puteti cere pensie anticipata (nediminuata) in anul 2010 cand realizati stagiul de cotizare de minim 39 ani si 8 luni (inclusiv sporul de 4 ani pentru stagiul in gr II)
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare datele de mai sus nu se modifica.
Pagina curenta: 6 din 10 Mergi la pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 10