Subiect "Re: pensie la limita de varsta" Deschis de cristiana la data: 08/09/2008 2:14pm
Pagina curenta: 7 din 10 Mergi la pagina: 1 2 3 5 6 7 8 9
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: cristiana la data: 08/09/2008 2:14pm
Gen:f
Data nasterii:05.03.1956
Stagiul de cotizare:28 de ani
Alte date:am lucrat in conditii de grupa I in perioada 06.12.1982-01.02.1990
Intrebare:cand pot iesi la pensie
Scris de: NECULA VICTOR la data: 11/30/2009 6:34am
Gen:M
Data nasterii:28.07.1951
Stagiul de cotizare:03.06.1969-01.11.2009
Alte date:din aceasta perioada, 22 ani si 3 luni am lucrat in grupa II-a cu 100%
Intrebare:Cind pot depune dosarul de pensionare ?
Scris de: NECULA VICTOR la data: 11/30/2009 6:34am
NECULA VICTOR :
Gen:B
Data nasterii:28.07.1951
Stagiul de cotizare:03.06.1969-01.11.2009
Alte date:din aceasta perioada, 22 ani si 3 luni am lucrat in grupa II-a cu 100%
Intrebare:Cind pot depune dosarul de pensionare ?
Scris de: la pensie la data: 11/30/2009 6:34am
Pentru Necula Victor
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, 28 iulie 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupa II a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001.
Pentru stagiul de 22 ani in gr II vi se acorda un spor de vechime de 5 ani si 6 luni care se adauga la stagiu de cotizare realizand un stagiul cumulat de cotizare de 45 ani si 10 luni.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite si pentru stagiul de 22 ani in conditii deosebite beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 5 ani conform careia puteti iesi la pensie la limita de varsta la varsta de 60 ani adica in 28 iulie 2011, indeplinind si conditia ca stagiul de cotizare sa depaseasca stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare datele de mai sus nu se modifica.
Scris de: Carnaru Mircea la data: 12/01/2009 3:24am
Data nasterii:06.04.1957
Stagiul de cotizare:27ani
Alte date:1977-1982-absolvit Fac. TCM ingineri curs de zi; angajat din 09.1982 si lucrez si in prezent; din 10.1983 si pana in 01.04.2001 grupa 1 de munca(100%), 17 ani 5 luni si 5 zile; din 01.04.2001 si pana in 01.05.2004 conditii speciale(3 ani si 1 luna)
Intrebare:Cand pot iesi la pensie ?
Scris de: la pensie la data: 12/02/2009 3:21am
Pentru Carnaru Mircea
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea pentru grupa de munca, in 06 aprilie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupa I a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 iar dupa aceasta data locurile de munca in aceasta grupa de munca au fost echivalate fie cu grupa conditii speciale prin legea 226/2006 fie cu grupa conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001. Noi presupunem ca in cazul dv a fost echivalata cu grupa conditii speciale.
Pentru stagiul de 17 ani de gr I beneficiati de un spor de vechime de 8 ani si 6 luni care se cumuleaza, impreuna cu stagiul asimilat pentru studii universitare, la stagiul de cotizare si rezulta un stagiu total de cotizare de 40 ani si 7 luni.
In cazul dv exista urmatoarele variante de pensionare:
Varianta 1
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii speciale prin prevederile legii 226/2006, cumulat cu stagiul lucrat in conditii speciale dupa 1 aprilie 2001 realizati un stagiu de 20 ani si 6 luni in aceasta grupa pentru aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 8 ani pentru care puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 57 ani, adica in 06 aprilie 2014 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 27 ani.
Varianta 2
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001, pentru un stagiu in conditii deosebite intre 16 si 18 ani aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni.
Pentru stagiul lucrat in conditii speciale dupa aprilie 2001 intre 2 ani si 5 luni si 5 ani beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 1 an.
Cumuland cele doua reduceri realizati o reducere a varstei de pensionare de 4 ani si 6 luni si puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni, adica in 06 octombrie 2017.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare datele de mai sus se modifica astfel :
-Reducerea varstei de pensionare in cazul variantei 1 creste la 10 ani si puteti sa iesiti la pensie la limita de varsta in 06 aprilie 2012.
-Reducerea varstei de pensionare in cazul variantei 2 creste la 5 ani si puteti sa iesiti la pensie la limita de varsta in 06 aprilie 2017.
Scris de: Mitrache Doinita la data: 12/09/2009 12:46pm
Gen:feminin
Data nasterii:24.01.1958
Stagiul de cotizare:26 ani si 5luni
Alte date:10 ani de grupa I;8 ani grupa II ; 8 ani conditii deosebite
Intrebare:la ce varsta ma pot pensiona?
Scris de: la pensie la data: 12/11/2009 4:40am
Pentru Mitrache Doinita
Conform anexei 3 la legea actuala a pensiilor 19/2000 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, 24 ianuarie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupele I si II au fost prevazute in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 iar dupa aceasta data locurile de munca in grupele de munca au a fost echivalate astfel:
Stagiile de gr I fie cu grupa conditii speciale prin legea 226/2006 fie cu grupa conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 iar stagiile de gr II cu grupa conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001.
Modul de echivalare a stagiului dv de gr I il puteti afla la intreprinderea unde ati lucrat acest stagiu sau studiind anexele legii 226/2006.
Pentru stagiile de gr I si II beneficiati de sporuri de vechime astfel: Pentru stagiul de 10 ani in gr I de un spor de vechime de 5 ani, iar pentru stagiul de 8 ani in gr II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani care se adauga la stagiul de cotizare si rezulta un stagiu total de cotizare de 33 ani si 5 luni.
In functie de modul de echivalare al locului de munca de gr I exista urmatoarele variante de pensionare:
Varianta 1
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii speciale prin prevederile legii 226/2006, pentru un stagiu in aceasta grupa de 10 ani aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 5 ani
Pentru stagiul lucrat in grupa II echivalat cu conditii deosebite cumulat cu stagiul in conditii deosebite, de 16 ani se acorda reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni.
Cumuland cele doua reduceri rezulta o reducere totala a varstei de pensionare de 8 ani si 6 luni pentru care puteati sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 51 ani si 6 luni, adica in 24 iulie 2009 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 25 ani.
Varianta 2
Daca stagiile de gr I si II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu conditii deosebite cumulate cu stagiul in conditii deosebite, realizati un stagiu total in conditii deosebite de 26 ani pentru care beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 6 ani si puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 54 ani, adica in 24 ianuarie 2012 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 30 ani.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare si prevederile proiectului raman cele actuale atunci datele de mai sus se modifica astfel:
-Data de iesire la pensie la limita de varsta fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, se amana cu 1 an si 6 luni adica in 24 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni.
- Data de iesire la pensie la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca varianta 1, 24 ianuarie 2011 si varinta 2, 24 iulie 2013.
Scris de: babos viorica la data: 12/12/2009 4:15am
Gen:f
Data nasterii:01,02,1962
Stagiul de cotizare:27
Alte date:8ani-grupa1,15ani-grupa2
Intrebare:in ce an pot sa ies la pensie
Scris de: la pensie la data: 12/14/2009 8:30am
Pentru Babos Viorica
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea de varsta pentru stagiile in grupele de munca, in 01 februarie 2022 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 30 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupele I si II au fost prevazute in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 iar dupa aceasta data locurile de munca in grupele de munca au a fost echivalate astfel:
Stagiile de gr I fie cu grupa conditii speciale prin legea 226/2006 fie cu grupa conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 iar stagiile de gr II cu grupa conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001.
Modul de echivalare a stagiului dv de gr I il puteti afla la intreprinderea unde ati lucrat acest stagiu sau studiind anexele legii 226/2006.
Pentru stagiile de gr I si II beneficiati de sporuri de vechime astfel: Pentru stagiul de 8 ani in gr I de un spor de vechime de 4 ani iar pentru stagiul de 15 ani in gr II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 9 luni care se adauga la stagiul de cotizare si rezulta un stagiu total de cotizare de 34 ani si 9 luni.
In functie de modul de echivalare al locului de munca de gr I exista urmatoarele variante de pensionare:
Varianta 1
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii speciale prin prevederile legii 226/2006, pentru un stagiu in aceasta grupa de 8 ani aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 4 ani
Pentru stagiul lucrat in grupa II echivalat cu conditii deosebite de 15 ani se acorda reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani.
Cumuland cele doua reduceri rezulta o reducere totala a varstei de pensionare de 7 ani pentru care puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 53 ani, adica in 01 februarie 2015 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 26 ani.
Varianta 2
Daca stagiile de gr I si II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu conditii deosebite realizati un stagiu total in conditii deosebite de 23 ani pentru care beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 5 ani si puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 55 ani, adica in 01 februarie 2017 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 30 ani.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare si prevederile proiectului raman cele actuale atunci datele de mai sus se amana cu 3ani si 6 luni astfel:
-Data de iesire la pensie la limita de varsta fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 01 august 2025 la varsta standard de pensionare de 63 ani si 6 luni si stagiul complet de cotizare de 33 ani si 6 luni.
- Data de iesire la pensie la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca varianta 1, 01 august 2018 si varinta 2, 01 august 2020.
Scris de: Babusca Costica la data: 12/25/2009 4:37am
Data nasterii:20.06.1959
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:20 ani si 8 luni grupa 1
Intrebare:Varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 12/28/2009 4:47am
Pentru Babusca Costica
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea pentru grupa de munca, in 20 iunie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupa I a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 iar dupa aceasta data locurile de munca in aceasta grupa de munca au fost echivalate fie cu grupa conditii speciale prin legea 226/2006 fie cu grupa conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001. Noi presupunem ca in cazul dv a fost echivalata cu grupa conditii speciale.
Pentru stagiul de 20 ani de gr I beneficiati de un spor de vechime de 10 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si rezulta un stagiu total de cotizare de 41 ani.
In cazul dv exista urmatoarele variante de pensionare:
Varianta 1
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii speciale prin prevederile legii 226/2006, pentru stagiul in conditii specile de 20 ani aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 8 ani pentru care puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 57 ani, adica in 20 iunie 2016 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 27 ani.
Varianta 2
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii deosebite prin Hotararea de Guvern 261/ 2001, pentru un stagiu in conditii deosebite intre 20 si 22 ani aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani si 6 luni si puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni, adica in 20 decembrie 2019.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare datele de mai sus se modifica astfel :
-Reducerea varstei de pensionare in cazul variantei 1 creste la 10 ani si puteti sa iesiti la pensie la limita de varsta in 20 iunie 2014.
-Reducerea varstei de pensionare in cazul variantei 2 ramane aceiasi.
Scris de: Barbu Costica la data: 12/28/2009 7:56am
Data nasterii:20.06.1959

Alte date:Data angajarii 20.08.1978 pana la data de 25.09.1989 grupa 1.
Din 25.09.1989 pana in februarie 1992 grupa a2a si actualmente la aceiasi societate.
Intrebare:La ce varsta pot sa ies la pensie
Scris de: la pensie la data: 12/28/2009 8:47am
Pentru Barbu Costica
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea de varsta pentru stagiile in grupele de munca, in 20 iunie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pentru stagiile de gr I si II beneficiati de sporuri de vechime astfel: Pentru stagiul de 11 ani in gr I de un spor de vechime de 5 an si 6 luni iar pentru stagiul lucrat in gr II de de 2 ani beneficiati de un spor de vechime de 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si rezulta un stagiu total de cotizare de 37 ani si 4 luni.
Varianta 1
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii speciale prin prevederile legii 226/2006, pentru un stagiu in aceasta grupa intre 10 ani si 12 ani si 6 luni aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 4 ani.
Pentru stagiul lucrat in grupa II echivalat cu conditii deosebite de 2 ani nu se acorda reducerea varstei standard de pensionare acesta fiind sub limita de 6 ani.
In aceste conditii puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 61 ani, adica in 20 iunie 2020 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 31 ani.
Varianta 2
Daca stagiile de gr I si II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu conditii deosebite realizati un stagiu total in conditii deosebite de 13 ani si 6 luni pentru care beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare tot cu 2 ani si 6 luni si puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 62 ani si 6 luni, adica in 20 decembrie 2021 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 35 ani.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare atunci calculul datei de pensionare la limita de varsta se modifica in varianta 1 in sensul ca vi se acorda o reducere a varstei de pensionare de 5 ani si 6 luni, pentru stagiul in gr I si puteti iesi la pensie la limita de varsta in 20 decembrie 2018 iar data calculata la varianta 2 ramane nemodificata.
Scris de: MIKLOS CLARITA la data: 01/06/2010 6:35am
Gen:fem
Data nasterii:14.04.1951
Stagiul de cotizare:37 ani si 4 luni
Alte date:16 ani lucrati in cultul baptist 21 la stat
Intrebare:Cum se va calcula pensia intre cult si stat?
Cum se calculeaza punctul de pensie, cand vechimea de pensie impusa am depasit cu 10 ani cotizati?
Cand pot sa depun cererea de pensie?
Ce avantaje la calculul pensie as avea daca as lucra in continuare,mentionez ca sunt bugetar cu un venit lunar destul de mic ?
Scris de: la pensie la data: 01/08/2010 4:10am
Pentru Miklos Clarita
Sistemul de pensii al cultelor recunoscute prin lege cum este si Unitatea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania nu este inca integrat in sistemul public de pensii. Astfel ca in aceasta privinta va trebui sa va adresati separat celor doua sisteme adica sistemului de pensii al Unitatii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania pentru perioada lucrata in Cultul Baptist si separat sistemului public de pensii pentru perioada de 21 ani lucrata in acest sistem. Nu cunoastem reglementarile din domeniul pensiilor in sistemul de pensii al Unitatii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania.
In sistemul public de pensii conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei dv de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta dupa 14 ianuarie 2010 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare de 27 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 12 ani si 6 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Modul de calcul al pensiei in sistemul public este acela ca in functie de salariu se calculeaza un punctaj lunar, apoi un punctaj anual ca medie a punctajelor lunare iar punctajele anuale se aduna pe toata perioada lucrata si se impart la stagiul complet de cotizare (in cazul dv 27,5 ani) pentru a se obtine punctajul mediu al pensiei.
Cererea de pensie o puteti depune dupa 14 ianuarie 2010.
Avantajul faptului de a lucra in continuare ar fi acela ca puteti cumula pensie cu salariu si periodic (in legislatia actuala dupa 12 luni lucrate) puteti cere recalcularea pensiei prin introducerea in calcul a perioadei lucrate. Insa in sistemul bugetar exista o lege 329/2009 care ingradeste dreptul de a cumula pensia cu salariu pentru cei care au pensia mai mare decat un salariu mediu pe economie luat in calcul la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale care in anul 2009 a fost de 1693 lei. Credem ca nu este cazul dv sa aveti o pensie care sa depaseasca aceasta suma sis a va interzica acest cumul intre pensie si salariu.
Scris de: Mureseanu Ileana la data: 01/08/2010 4:11am
Gen: feminin
Data nasterii:13 martie 1957
Stagiul de cotizare: in prezent am vechime 33 ani si 2 luni
Alte date: fara grupa a-I-a sau a II-a
Intrebare:cand pot iesi la pensie??? in ce an si luna ??????
Scris de: la pensie la data: 01/08/2010 4:27am
Pentru Mureseanu Ileana
Conform anexei 3 la actuala lege a pensiilor, legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 13 martie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Puteti sa cereti pensie anticipata partiala in 13 martie 2012 la varsta de 55 ani
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare si vor ramane prevederile din proiect atunci datele de mai sus se amana cu 1 an si 1 luna si devin :
-Data de iesire la pensie la limita de varsta in 13 aprilie 2018 la varsta de 61 ani si 1 luna si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna.
- Pensie anticipata partiala in 13 aprilie 2013.
Scris de: stefanescu la data: 01/09/2010 7:02am
Gen:m
Data nasterii:01.10.54
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:3 ani si 12 zile grupa 1 cu 100%,3 ani 1 luna si 14 zile grupa 2 cu 100% si19 ani 6 luni si 27 de zile grupa 2 cu 75%.cind indeplinesc conditiile de pensionare la limita de virsta.
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 01/11/2010 5:24am
Pentru Stefanescu
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea de varsta pentru stagiile in grupele de munca, in 01 octombrie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pentru stagiile de gr I si II beneficiati de sporuri de vechime astfel: Pentru stagiul de 3 ani in gr I de un spor de vechime de 1 an si 6 luni iar pentru stagiul de 17 ani ( calculat la proportia de 100%) in gr II beneficiati de un spor de vechime de 4 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare si rezulta un stagiu total de cotizare de 41 ani si 9 luni.
Varianta 1
Daca locul de munca de gr I, a fost echivalat cu conditii speciale prin prevederile legii 226/2006, pentru un stagiu in aceasta grupa de 3 ani si 1 luna aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare si a stagiului complet de cotizare cu 1 an.
Pentru stagiul lucrat in grupa II echivalat cu conditii deosebite de 17 ani se acorda reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni.
Cumuland cele doua reduceri rezulta o reducere totala a varstei de pensionare de 4 ani si 6 luni pentru care puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni, adica in 01 aprilie 2015 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 34 ani.
Varianta 2
Daca stagiile de gr I si II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu conditii deosebite realizati un stagiu total in conditii deosebite de 20 ani si 10 luni pentru care beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare tot cu 4 ani si 6 luni si puteti sa va pensionati la limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni, adica in 01 aprilie 2015 indeplinind si conditia ca sa aveti stagiul de cotizare mai mare de 35 ani.
Daca in anul 2010 (aceasta este parerea noastra) se va adopta noua lege a pensiilor unitare atunci calculul datei de pensionare la limita de varsta se modifica in varianta 1 in sensul ca vi se acorda o reducere a varstei de pensionare pentru stagiul in gr I de 1 an si 6 luni realizand o reducere totala de 5 ani si puteti iesi la pensie la limita de varsta in 01 octombie 2014 iar data calculata in varianta 2 ramanand nemodificata.
Scris de: ksimion la data: 01/11/2010 5:25am
Gen:m
Data nasterii:25.12.1947
Stagiul de cotizare realizat:36 ani 11 luni 16 zile
Alte date:
Intrebare:
LA MULTI ANI!
Am pensie anticipata partial din 6.06.2008,adica m-am pensionat la 60ani3luni.
Varsta standard de pensionare e la 64ani6luni.
luni de anticipare 48
luni ptr. care se aplica diminuarea 36
Am reducere varsta standard datorita conditiilor deosebite si speciale de 1 an,
deoarece am stagiu de cotizare realizat:
sect stat 34ani11luni16zile
grupa I(lg.3/1977) 2ani4luni0zile
gr. II 4ani2luni11zile
cond. nor 28ani5luni5zile
stagiu aferent gr. I si II 2ani0luni
stagiu asimilat 1an2luni13zile
Intrebare: e bine calculata reducerea varsta standard de pensionare(doar 1 an)?
Cand pot sa intru in pensie la limita de varsta?
Va multumesc.
Pagina curenta: 7 din 10 Mergi la pagina: 1 2 3 5 6 7 8 9